Broidin spesiaalit

Nappaa 1O-1OOO ilmaiskierrosta tai tonni käteistä!

Pelikaani on suomalaiseen makuun räätälöity pikakasino. Aloita pelit nyt alta, niin saat heti yllätysmäärän ilmaiskierroksia. Tai jos olet oikein onnekas, voit päästä nauttimaan 1OOO euron päävoitosta!

Näin homma toimii

  1. Avaa pelitili Pelikaanille
  2. Talleta vähintään 1O euroa
  3. Pyöräytä pelikaani turbiiniin, niin saat heti 1O-1OOO ilmaiskierrosta tai tonnin käteistä!

Ilmaiskierrosten voitoilla on vain 1x kierrätys!


Maailman fanaattisimmat fanit! Tsekkaa top 1–5

Listaan tällä kertaa kymmenen mielestäni jalkapallomaailman kovinta faniryhmää perusteluineen.  Tässä osassa esittelen listasijat 1–5. Varmasti useampi muukin kokoonpano olisi listalle voinut mahtua, mutta näillä mennään sanoi Broidi Lahden stadionilla. Listasijat 5–10 voit tarkastaa tästä.

Listalla on huomioitu erityisesti meriitit katsomokulttuurissa ja tunnelman luomisessa – kaikissa listan kannattajaryhmissä tai niiden syvissä riveissä esiintyy armotonta sekoilua, josta riittäisi toki tarinaa itsessään. Fanaattisimmat kannattajakokoonpanot luovat intohimoisesti kulttuurisia ilmiöitä – ne tekevät jalkapallosta paljon muutakin kuin jalkapalloa.

5. Borussia Dortmund – Die Gelbe Wand eli keltainen seinä (Saksa)

Borussia Dortmundin Die Gelbe Wand (suom. Keltainen seinä) on kuuluisa massiivisesta möykkäämisestään pyyteettömästi läpi otteluiden. Dortmundin kotistadionin eteläkatsomo on maailman suurin seisomakatsomo, johon mahtuu yli 25 000 fania.

Kerran olen käynyt Westfalenstadionilla, eikä ottelu ollut kummoinen. Silti Keltainen seinä oli melkoisen päräyttävä näky ja kokemus tavalliselle futisturistille. 

4. Celtic – The Green Brigade (Skotlanti)

Celticin The Green Brigade paitsi luo tunnelmaa stadionilla on myös hieman poliittisesti värittyneempi kannattajaosasto. Kun pysytään jalkapallon viitekehyksessä – kuten kaikkien muidenkin tällä listalla mainittujen ryhmittymien osalta – ei tätä fanijoukkoa ole mahdollista sivuuttaa.

Vaikka maailmassa on toinen toistaan upeampia stadioneita niin tunnelmaltaan kuin muutenkin, on Celtic Park kokemisen arvoinen paikka. Iso merkitys tässä on Green Brigadella, joka osallistuu vahvasti ottelutapahtumiin – kannatuslaulut ovat futismaailman eliittiä ja tunnelma stadionilla kiistatta yksi maailman parhaista. Tietysti lisäsähköä on aina korkean profiilin matseissa, kuten Glasgown paikalliskamppailuissa Rangersia vastaan tai kovissa europeleissä.

3. Liverpool – The Kop (Englanti)

Liverpoolin kotiotteluissa The Kop Stand eli joukkueen fanipääty on eläimellinen. Anfield on tunnelmallisin stadion Valioliigassa – Old Trafford ehkä voi hyvänä päivänä laittaa kampoihin. Tai jonkun pienemmän seuran, kuten Crystal Palacen faniosasto, mutta Liverpool tulee voittajana maaliin fanivertailussa.

Kun You’ll Never Walk Alone kajahtaa ilmoille ennen ottelujen alkua, nousevat karvat pystyyn kyynistyneimmälläkin jalkapallokriitikolla. Se on varmaa se. Liverpool-fanikunta on perinteikästä väkeä ja arvostaa historiaa, mistä tipahtelee lisäpisteitä.

2. Galatasaray – UltrAslan (Turkki)

Galatasarayn faniryhmä ”UltrAslan” on Turkissa rakastettu, vihattu, jopa pelätty ja kaikkea siltä väliltä. Türk Telekom Arenalla kannattajaryhmä luo parhaimmillaan yhden maailman äänekkäimmistä ottelukokemuksista kanssakatsojilleen.

Turkissa kaikkea kivaa, kuten pyroja, ei ole kielletty. En nyt ota tällä kertaa tähän sen enempää kantaa – se on tarina toiselle päivälle – mutta hurjalla vaivalla valmistetut tifot ja tehosteet näyttävät parhaimmillaan upealta. Siitä Galatasarayn ultra-osasto on mainio esimerkki.

Paikallisottelut Beşiktaşia ja Fenerbahçea vastaan ovat melkoisia tunnelmapaloja, sillä mitään FC Lahti -faneja ei näilläkään ryhmillä takanaan ole – kaikki kunnioitus uskollisille Lahti-ultrille toki. Vielä joku päivä listalle?

1. Boca Juniors – La 12 (Argentiina)

Buenos Airesissa La Bombonera -stadionilla tunnelmaa riittää. Merkittävä syy sille on La 12 -niminen faniryhmä, joka huutaa läpi ottelun. Ympäri maailmaa tunnettu Boca Juniors -fanijoukko ei pysty hiljaa, vaikka koko ottelu valuisi omalla joukkueella käsistä jo ensimmäisillä kymmenellä minuutilla.

Laulu, tanssi ja huuto tuskin on ikinä loppunut kesken ottelun. On savupommeja, ilotulitteita ja valtavia tifoja, bannereita sekä kannatuslippuja. Tyylitajuiset kannattajat muodostavat yhden maailman upeimmista kannattajakatsomoista myös visuaalisesti – eikä tämä rajoitu pelkästään kotiotteluihin, koska nämä kaverit reissaavat pitkin Argentiinaa joukkueensa perässä.

Jos et ole vielä katsonut listan sijoja 6–10, ne löytyvät tästä.

Palataan asiaan!

Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja