Viihde

Yksi suoritus mullisti koko pokerimaailman!

Vaikka tämä tarina voisi olla suoraan Molly’s Gamen kaltaisesta elokuvasta, se on täysin totta. Kirjanpitäjä Tennesseestä mullisti yhdellä hurjalla suorituksella koko pokerimaailman vuonna 2003.

World Series of Pokerin pääturnauksen voitto ei ole ihan pikkujuttu. WSOP:ta ei sen paremmin voiteta ikinä lähes ilmaisten satelliittiturnauksen kautta. Mahdollista se kuitenkin on, kuten Tenneseen Käärijä 2000-luvun alussa osoitti.

Yllättävä nousu

PokerStarsin tietävät kaikki vähänkään asiaan perehtyneet tekijät. Sieltä alkoi Chris Moneymakerin nousu 90-asteisessa kulmassa kohti glooriaa. PokerStarsin satelliittiturnaus, johon herra Moneymaker osallistui, maksoi 39 dollaria. Itse olisin saattanut käyttää summan paremman puutteessa vaikkapa kaljaan ja pizzaan – tai kilpikonnaburgerin (ks. viihdejuttujen osio) aineksiin – mutta tällä kaverilla oli muita suunnitelmia.

Korttihai pelasi itsensä WSOP-turnaukseen, jonka tämä kävi voittamassa. Asetelmia turnauksessa voi verrata esimerkiksi Daavidin ja Goljatin taisteluun. Merkittävänä erona toki se, että tässä kontekstissa Daavidilla oli kirjaimellisesti ässä hihassaan.

Legendaarinen bluffi

Kuvitelkaa nyt: pokeripöydässä istuu maailman parhaita pelaajia Sam Farhasta ja Phil Iveysta lähtien, mutta joku paikallinen Käärijä tulee ja niistää koko pääpotin. Moneymakerin taktillinen lähestyminen oli muutenkin poikkeuksellisen rohkea, mutta kaiken huipensi yksi maailman legendaarisimmista bluffeista. Finaalipöydän Goljat – eli Farha – luopui voittavasta kädestä, kun pokerin tuleva mannekiini sai hänet niin tekemään.

Tennesseen Käärijällä ei ehkä ole vihreitä mittarimatohihoja tai peltiä paljaana, mutta jotain samaa herroissa kuitenkin on. Molemmat ovat nimittäin osoittaneet, että rohkeudella ja intohimolla voi voittaa kokemuksen ja maineen – vaikka ei välttämättä osaisi erityisemmin laulaa tai pelata pokeria. Molemmat osoittivat oman elämänsä ammattilaisille, että tähtien osuessa kohdilleen voi tapahtua jotain suurenmoista.

The Moneymaker Effect

Historiallisen voiton jälkeen koko pokeri nosti valtavasti suosiotaan. Puhutaan ”The Moneymaker Effectistä”, joka lisäsi valtavasti kokonaan uuden pokerisukupolven kiinnostusta lajia kohtaan. Räjähdysmäisen nousunsa jälkeen Moneymaker jatkoi uraansa ympäri maailmaa, mutta lähinnä menestyksekkäänä esiintyjänä. Raudanlujaa pokeriammattilaista herrasta ei tullut, vaikka pelit jatkuivatkin. Elantonsa hän toki varmisti WSOP 2003 -pääkisan voitolla loppuelämäkseen.

Kukapa olisi uskonut, että tuntemattomasta tennesseeläisestä kirjanpitäjästä voisi tulla valtava hahmo pokerimaailmassa? Ei edes Moneymaker itse.

Tavallinen ihminen voi saavuttaa uskomattomia asioita. Toisinaan unelmien saavuttamiseen riittää yksi iso voitto – kenties pienen bluffin ja tuurin kera.

–Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja