Jalkapallo

Muistatko? Maalitolpat poliisisaattueessa!

Mestarien liiga on perustettu jo vuonna 1955. Nykyisin siinä pelaa 36 joukkuetta, ja sarjan tuorein mestari on sen kautta aikojen menestynein seura Real Madrid. Keväällä 2024 espanjalaismiehistö peittosi finaalissa Dortmundin. Aina ei ole Los Blancosillakaan mennyt putkeen.

Edellä mainittua saksalaisvastustajaaa vastaan vuonna 1998 pelattu välieräkamppailu Santiago Bernabéulla on jäänyt mieleen kaikesta muusta kuin itse ottelusta. Real Madridin fanit nimittäin sikailivat maalin hajalle. Ottelu viivästyi.

Augustin Herrerín ja maalitolpat poliisisaattueessa

Tuomari Mario van der Ende yhdessä Uefan kanssa antoi Real Madridille 30 minuuttia aikaa ratkaista ongelman. Real Madridin legendaarinen kentänhoitaja Augustin Herrerín tarjoutui hakemaan varaosia Real Madridin harjoituskentältä, joka ei suinkaan ollut aivan kivenheiton päässä Bernabéulta.

Lopulta homma hoidettiin poliisisaattueella. Herrerín ja kumppanit saapuivat Bernabéulle pakettiautolla mukanaan maalitolpat. Aluksi vaikutti siltä, että uudet tolpat eivät sovi Real Ultrien katkomien tilalle, mutta kenttähenkilöstö sai homman toimimaan.

Real maksoi viulut ja voitti

Dortmund pyysi Uefaa lykkäämään ottelua, mutta ei saanut tahtoaan läpi. Ottelun alku viivästyi noin tunnin ja 15 minuuttia päälle. Los Blancos pulitti Uefalle sakkoja 115 miljoonaa pesetaa, joka vastasi siihen aikaan yli puolta miljoonaa euroa.

Ottelu päättyi 2–0-kotivoittoon. Kun avausosa Dortmundissa oli ollut maaliton, marssi Real Madrid Amsterdamissa pelattuun finaaliin ja nosteli historiansa seitsemättä Mestarien liiga -pokaalia.

–Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja