Jalkapallo

Valioliiga-ennätykset: Näitä ei rikota! Osa 1/5

Kun Valioliigaa pelataan juuri nyt melkein jokaisena viikonloppuna, katsellaan tilastoja varsinkin brittimediassa tarkalla silmällä. On kuitenkin olemassa sekä pelaaja että joukkue-ennätyksiä, joita ei helposti uusita.

Tiedätkö kenellä on eniten tolppalaukauksia yhdessä ottelussa? En minäkään. Ehkä hyvä niin. Kerron teille kuitenkin, kuka on osunut useimmin yhdessä Valioliiga-ottelussa rimoihin pallolla.

Eniten rimaosumia yhdessä ottelussa

Darwin Nuñez ampui pallon peräti neljästi maalikehikkoon tammikuussa 2024, kun Liverpool pelasi Chelseaa vastaan. Kahdesti uruguaylainen osui tolppaan – yhtä monta kertaa kolisi myös ylärima. Tolppaan mies onnistui laittamaan myös pilkulta.

Liverpool voitti ottelun 4–1-numeroin, mutta samalla pällisteltiin Nuñezin maalintekotehottomuuden multihuipentumaa. Ukko on ihan käsittämättömän hyvä tuhlaamaan varmoja maalipaikkoja, eikä paremmasta ole näkynyt kuin minimaalisia välähdyksiä. Missä on se mies, joka Benficassa töräytteli maaleja tämän tästä?

Alhaisin yleisömäärä

Tammikuun 26. päivä vuonna 1993 legendaarinen Wimbledon F.C., jota ei ole enää olemassa, isännöi Valioliigassa Evertonia. Paikalle oli saapunut vaivaiset 3039 katsojaa. Toki kyseessä oli pienimuotoinen poikkeustilanne, koska ottelu pelattiin Crystal Palacen kotistadionilla Selhurst Parkilla Etelä-Lontoossa.

Kun puhutaan normaalioloista, jolloin stadionien kaikki yleisöistuimet myydään, en usko näkeväni päivää, jolloin Valioliiga-ottelussa on vähemmän katsojia kuin vuoden 1993 ajattomassa klassikossa. Ilta oli todella kylmä, ja ottelu pelattiin tiistaina. Everton veti kuitenkin vieraskannattajia lehtereille 1500, joten kotikatsojia oli ainoastaan hieman enemmän.

Tilastoon ei tietenkään lasketa korona-aikaa eli vuosina 2019–2021 tyhjille katsomoille tai todella pienelle yleisölle pelattuja otteluita. Valitettavasti kompetenssini ei riitä kertomaan, millä todennäköisyydellä globaali tai kansallinen pandemia – tai jokin muu hälytystila – uusiutuu, mutta toivottavasti sellaista ei tapahdu.

Pisin aika managerina

Arsenalin valmentaja Arsène Wenger oli joukkueen pääkäskijänä 21 vuotta ja 224 päivää. Ranskalaisen tykkimiehen pesti käynnistyi lokakuusta 1996 ja jatkui aina kevääseen 2018 saakka.

Vaikka Wenger alkoi vanhemmilla päivillään Arsenalissa herättää ärtymystä kannattajien syvissä riveissä, kun menestystäkään ei vanhaan malliin tullut, väänsi valmentaja kertakaikkisen uskomattoman uran pohjoislontoolaisjoukkueen ruorissa. Wenger oli mahdoton syrjäytettävä sensaatiomaisen kauden 2003–2004 jälkeen (LUE TÄSTÄ: Arsenal ei hävinnyt).

Palataan asiaan!

–Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja