Jalkapallo

Manchester Unitedilla kasvojenpesun paikka

29.10.2021. Viime viikonloppu muistetaan Valioliigassa Manchester Unitedin uskomattomasta sukelluksesta Liverpoolia vastaan. 0-5-lukemin hävinnyt United kohtaa lauantaina toisen alisuorittajan, kun vastaan asettuu Tottenham. Palaako Ole-Gunnar Solskjaerin miehistö voittokantaan vai syventääkö Spurs punaisten paholaisten tuskaa? Lue ennakko alta ja hyödynnä huipputarjous otteluun!

Ennakko: Tottenham – Manchester United

Tottenham on ollut Valioliigan alkukauteen hyvin mitäänsanomaton joukkue. Joukkueen kaikki fokus oli loppukesästä Harry Kanen siirtosaagassa, eikä seura olekaan tämän tapahtumasarjan jälkeen juurikaan otsikoissa viihtynyt. Tottenham lähtee tulevaan viikonloppuun sarjan sijalta kuusi yhden pisteen Unitedin yläpuolelta.

Puolustamiseen pelaamisensa perustava Tottenham on ollut alkukauteen isoissa ongelmissa maalinteon kanssa, mistä kertoo yhdeksän tehtyä maalia yhdeksään pelattuun otteluun. Kaikki kilpailut mukaan lukien Tottenham on tehnyt ainoastaan yhden maalin viimeiseen kolmeen pelattuun otteluun. Lisäksi Tottenham on tehnyt Valioliigassa tähän mennessä 18 maalia vähemmän kuin Liverpool.

Kane lopulta jäi kesällä takomaan otteluita joukkueensa kanssa ja hyökkääjästä on aistittavissa sekä turhautumista että piittaamattomuutta. Hallitseva Valioliigan maalipörssin voittaja on tehnyt miehen maineeseen verraten häpeällisen yhden osuman joukkueelleen Englannin kentillä. 

Manchester United kohtasi viime viikonloppuna väistämättömän, kun Liverpool iski Mohamed Salahin johdolla joukkuetta oikein kunnolla käkättimeen oman kotiyleisön edessä. Unitedin kannalta on toivottavaa, että katseet käännettäisiin vihdoin pois Cristiano Ronaldosta, joka ei yksinkertaisesti kykene omilla tekemisillään korjaamaan joukkueen kammottavaa tekemistä puolustuspäässä.

Ole Gunnar Solskjær saa jostain syystä toimia jatkossakin Unitedin päävalmentajana ja työsarkaa riittääkin joukkueen kanssa maailman tappiin kanssa. Unitedin keskikentästä kävellään ohi vasemmalta sekä oikealta ja puolustaminen on miljoonamiehille tällä hetkellä aivan tiedostamaton asia.

Tästä kaikesta kaiken oleellisen kertoo 11 päästettyä maalia viimeiseen kolmeen otteluun kaikissa kilpailuissa. Näillä lukemilla on aivan yhdentekevää, mitä hyökkääjät joukkueessa saavat aikaan.

Viime kaudella näiden joukkueiden kohtaamiset sisälsivät suuren määrän viihdettä ja maaleja. Vierasvoittoihin päättyneissä kahdessa kohtaamisessa nähtiin nimittäin yhteensä peräti 11 maalia. Tottenhamin hyökkäyspelaaminen ei ole verrattavissa Liverpoolin vastaavaan, mutta vierasjoukkueen tulee silti olla edes vähän terävämpi puolustussuuntaan, sillä Tottenham on parhaimmillaan oikein hyvä vastahyökkäysjoukkue.

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja