Jalkapallo

Manchester United janoaa palkintokaappiin täytettä

24.5.2021. Eurooppalainen seurajoukkuekausi kääntyy loppusuoralleen, kun kansalliset sarjat alkavat olla paketissa. Vielä jaossa on kansainväliset pystit, joista ensimmäinen ratkaistaan Manchester Unitedin ja Villarrealin välillä keskiviikkona. Lue Broidin ennakko Eurooppa-liigan finaaliin alta ja nappaa huipputarjous Man Unitedin voitolle!


United selkeä suosikki

Manchester Unitedin kausi on ollut isossa kuvassa varsin hyvä. Valioliigassa joukkue sijoittui toiseksi heti paikallisvastustaja Cityn jälkeen, mikä on mainio suoritus: monilla muilla suurseuroilla oli valtavia haasteita kauden aikana. 

Isoin pettymys tuli Mestarien liigassa. Joukkue jäi alkulohkossa PSG:n ja RB Leipzigin jälkeen kolmanneksi, joten tie vei Eurooppa-liigaan.

Maanosan kakkosturnauksessa jälki on ollut vahvaa. Matkalla finaaliin United kaatoi Real Sociedadin, AC Milanin, Granadan sekä AS Roman, joten reitti ei missään nimessä ollut helpoimmasta päästä. 

United on rutinoitunut joukkue eurokentillä, vaikka 2010-luvulla on ollut haastavampaa. Palkintokaapista löytyy kuitenkin juuri Eurooppa-liigan voitto keväältä 2017. 

Villarreal sijoittui vaiheikkaan kauden jälkeen La Ligassa seitsemänneksi. Euroopan kentillä meno oli sen sijaan läpi sesongin poikkeuksellisen vahvaa. 

Villarreal voitti Eurooppa-liigassa alkulohkonsa ja ainoa pistemenetys oli vierastasuri Maccabi Tel Avivia vastaan. Pudotuspeleissä se voitti Red Bull Salzburgin, Dynamo Kiovan, Dinamo Zagrebin sekä Arsenalin. Näitä joukkueita vastaan se onnistui maalinteossa kaikissa muissa peleissä paitsi päätösottelussa Arsenalia vastaan, mutta maaliton tasuri takasi jatkopaikan, joten pakottavaa tarvetta maaleille ei ollutkaan.

Villarreal on noussut 2000-luvulla vakio-osallistujaksi kansainvälisiin turnauksiin. Se on pelannut kuluvan vuosituhannen aikana lähes 200 ottelua euroturnauksissa, mutta toistaiseksi palkintokaapista löytyy vain kaksi Intertoto Cupin voittoa. Nyt se on ensimmäistä kertaa Eurooppa-liigan finaalissa.

Manchester United on finaaliin todella selkeä ennakkosuosikki jo pelkästään materiaalinsa turvin. Managerien taisto tosin kääntää vaakaa hieman espanjalaisten suuntaan. 

Unai Emery on osoittautunut todelliseksi velhoksi turnauksessa, sillä hän voitti sen kolmesti putkeen Sevillan kanssa 2014-16. Lisäksi Emery vei Arsenalin finaaliin keväällä 2019, mutta tuolloin Chelsea oli tuolloin parempi maalein 4-1.

Villarrealia ei siis missään nimessä pidä aliarvioida yksiosaisessa finaalissa. United on kuitenkin lähtökohtaisesti selkeä suosikki ja motivaatiotaso on varmasti huipussaan, sillä perinteinen menestysseura ei ole voittanut mitään kevään 2017 jälkeen.


Löydät kaikki Broidin tarjoukset

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja