Jalkapallo

Valioliiga-ennätykset: Näitä ei rikota! Osa 4/5

Tiedätkö nämä? Valioliigan historiassa on ehditty tehdä paljon pikaisia maaleja, mutta yksi on ylitse muiden. Käsittämätön ennätys on vieläpä suhteellisen tuore tapaus. Mutta tiedättekö, mikä on ollut ennätyksen valossa pisimpään sarjan pahin vieraskenttä? Syynissä on myös papparaisosasto – Valioliigassa vanhimpana ottelun on pelannut… arvaatko kuka?

Valioliiga-ennätykset: osa 1/5

Valioliiga-ennätykset: osa 2/5

Valioliiga-ennätykset: osa 3/5

Valioliiga-ennätykset: osa 4/5

Valioliiga-ennätykset: osa 5/5

Edellisissä osissa on tarkasteltu esimerkiksi alhaisinta yleisömäärää, käsittämättömimpiä perättäisten otteluiden putkia sekä muita käsittämättömiä joukkue- ja pelaajaennätyksiä. Tänään tsekataan muutama lisää!

Vanhin Valioliiga-ottelun pelannut pelaaja

43 vuotta ja 162 päivää oli John Burridgella ikää, kun hän asteli Manchester Cityn tolppien väliin ottelussa Queens Park Rangersia vastaan 14. toukokuuta vuonna 1995. Vain viikkoa aiemmin Leijonat oli juhlinut jääkiekkohistoriansa ensimmäistä maailmanmestaruutta, joten tämä on saattanut juhlahumussa mennä kovimmiltakin Valioliiga-niiloilta ohi.

Maalivahdit saattavat pelata hieman kenttäpelaajia pidempään, mutta Burridgen ikäisiä kassareita on harvassa alemmillakaan sarjatasoilla. Esimerkiksi lähitorjuntarefleksit voivat kuitenkin heikentyä iän myötä, mikä on vain luonnollista. Kenttäpelaajista Teddy Sheringhamilla on vastaava ennätys. Joulukussa 2006 Sheringham pelasi, kun ikää oli mittarissa 40 vuotta ja 272 päivää.

Chelsea voittaa, mutta pelataan nyt ensin

Noin vuonna 2006 alkoi muodostua yleinen käsitys, että Stamford Bridgen nurmi on kirottu kaikkien vierasjoukkueiden osalta. Chelsea jyräsi käsittämättömät 86 kotiottelua ilman ensimmäistäkään tappiota vuosina 2004–2008.

Kyseessä on pisin tappioton putki Valioliiga-historiassa. Se kesti noin neljä ja puoli vuotta. Isossa roolissa oli tietysti Special One eli José Mourinho, joka huippuvuosinaan johti Chelsean kahdella kaudella peräkkäin Valioliiga-mestaruuteen vuosina 2004–2006.

Kovin lähelle Chelsean tajutonta kotiennätystä ei ole päässyt yksikään joukkue. On vaikeaa kuvitella, että vastaavaa nähdään toista kertaa. Tätä nykyä Stamford Bridgelle vierailijat menevät usein melko mielellään – kotiintuomisia on viime vuosina ollut saatavilla mukavasti.

7.69 sekuntia ja pallo verkossa

Ajattomassa klassikkokamppailussa vuonna 2019 kohtasivat Southampton sekä Watford. Kun ottelua oli pelattuna seitsemän sekuntia ja 69 sadasosaa, nahkakuula painui Shane Longin toimesta verkkoon. Aloitusympyrästä maalintekoon alle kahdeksassa sekunnissa – saa yrittää toistaa perässä. Tässä tapauksessa avauspotku oli vieläpä vastustajalla.

Watford menetti pallonhallinnan, kun puolustusta härnäämään juossut Long prässäsi päälle hurjalla höyryllä. Yllättäen Southampton-peluri pääsi katkomaan, jonka jälkeen hän olikin jo yksin läpi. Kaikki tämä alle kahdeksassa sekunnissa aloitusvihellyksestä. Osuman voi katsoa alempaa.

–Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja