Jalkapallo

Taikauskot 2/4: Kaikkien oli käytävä urealla samalla laarilla

Legendaarinen brittiterrieri John Terry oli Chelseaa kipparoidessaan taikauskojen suhteen omassa luokassaan. Sama tosin koski miehen joukkuetta – ainakin vuosina 2014–2016.

OSA 1/4: Pelé luotti etsivään – Vardy portviiniin

OSA 2/4: Kaikkien oli käytävä urealla samalla laarilla

OSA 3/4: Purkka, 26 kiloa suolaa ja virtsat kentälle

Kevätkauden 2016 aikana, tarkemmin maaliskuussa, 35-vuotias konkari palkittiin poikkeuksellisesta omistautumisesta jalkapallon palkintogaalassa Lontoossa. Terry paljasti, että kaikki Chelsean pelaajat käyttävät pukuhuoneessa samaa pisuaaria.

– Minä ja Frank (Lampard) aloitimme sen kauan sitten. Chelsean pukuhuoneessa meillä on kolme urinaalia, ja minä sekä ”Lamps” aloimme kusta vain yhteen. Voitimme ottelun ja minulle se oli siinä – seuraavalla viikolla jonottamassa olimme minä, Frank ja ”Ash” (Ashley Cole), kertoili Terry London Evolutionissa palkintogaalaa seuraamassa olleelle yleisölle ja jatkoi tarinan loppuun:

– Seuraavalla viikolla meitä oli neljä, ja sitä seuraavalla viikolla siellä oli viisi.

– Ja jopa nyt – tähän päivään saakka – teillä on Cesar Azpilicueta ja Cesc Fàbregas – olemme kaikki siellä yhdessä isossa jonossa.

– Muutama kuukausi sitten seuran sihteeri sanoi minulle: ”olemme saaneet muutamia puheluita Englannin jalkapalloliitolta, koska olemme menneet kentälle myöhässä”, eikä minulla ollut sydäntä sanoa hänelle, että se johtui siitä, että odotimme kaikki pääsyä kuselle.

Tunnetusti Terry käytti ”onnensärkkäreitä” eli säärisuojia, joita hän oli hyödyntänyt kymmenen kauden ajan. Mitäs niitä vaihtamaan, hyvät suojat. Urinaalirituaali on siis ollut vain jäävuoren huippu legendan taikauskojen osalta. Linja-autossa mies istui aina samalla penkillä – ja sukat – ne teipattiin tismalleen kolmesti.

–Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja