Jalkapallo

Ranska iso suosikki keskiviikon MM-karsintaottelussa

31.8.2021. Euroopan sarjat siirtyivät tauolle, mikä tarkoittaa maajoukkuefutista ensimmäisen kerran sitten kesän EM-kisojen. Taistelu Qatarissa pidettäviin vuoden 2022 MM-kisoihin jatkuu keskiviikkona Huuhkajien D-lohkossa, jolloin vastakkain iskevät Ranska ja Bosnia-Hertsegovina. Lue Broidin ennakko alta ja nappaa lisäjännitystä matsiin ilmaisvedolla!

Ennakko: Ranska – Bosnia ja Hertsegovina

Jalkapallon MM-karsinnat käynnistettiin viime keväänä ja Huuhkajien D-lohkossa kaikki joukkueet ovat pelanneet kahdesta kolmeen ottelua. Ranska lähtee syksyn maaotteluihin lohkon kärkipaikalta seitsemällä pisteellä. Ukrainalla on kasassa kolme pistettä, Suomella kaksi, Bosnialla yksi ja Kazakstanilla yksi.

Ranskalla on lohkon kärkipaikasta huolimatta kasvojenpesun paikka, sillä sen EM-kisat sujuivat kesällä rajusti alle odotusten. Ranska oli turnauksessa todella vaisu ja taipui Sveitsille dramaattisten vaiheiden jälkeen jo neljännesvälierissä.

Ranska aloitti MM-karsinnat keväällä kolmella ottelulla, joista se voitti kaksi ja pelasi yhden tasan. Joukkue aloitti karsinnat 1-1-tasapelillä Ukrainaa vastaan, jonka jälkeen se voitti ensin Kazakstanin 0-2 ja tämän jälkeen kaatui tuleva vastustaja Bosnia lukemin 0-1.

Ensimmäisissä otteluissa joukkueen tehokkain pelaaja oli FC Barcelonan Antoine Griezmann, joka teki ainokaisen myös Bosniaa vastaan pelatussa vierasottelussa. Päävalmentaja Didier Deschampsin valitussa joukkueessa eniten ihmetystä aiheutti Oliver Giroudin poisjäänti. Nykyinen AC Milanin hyökkääjä on Ranskan maajoukkuehistorian toiseksi paras maalintekijä.

Bosnia ei osallistunut kesän EM-kisoihin ja se pelasi keväällä vain kaksi karsintaottelua. Se aloitti karsinnat Helsingin Olympiastadionilla, josta kotiintuomisina oli 2-2-tasapeli. Jälkimmäisen ottelun se hävisi kotonaan Ranskalle lukemin 0-1. Vuonna 2014 MM-kisoissa olleen maajoukkueen viime ajat ovat olleet todella vaikeita, sillä se on voittanut edellisen kerran maaottelun Liechtensteinin vieraana marraskuussa 2019. Sitä seuranneesta 13 ottelusta tuloksena on ollut kuusi tasapeliä ja seitsemän tappiota. 

Ranska on näistä ennakkoasetelmista katsottuna tulevaan otteluun selvä ennakkosuosikki. Bosnian pelaaminen on uuden päävalmentajan Ivaylo Petevin alaisuudessa ollut todella vaikeaa ja tuleva ottelu Strasbourgissa tulee sitä myöten olemaan todella haastava. Odotusarvo on, että Ranska pesee kasvojaan kesän esityksistä kaatamalla Bosnian ongelmitta.


Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja