Jalkapallo

Ruotsi ja Espanja iskevät yhteen torstaina

31.8.2021 Jalkapallon MM-karsinnat jatkuvat usean ottelun voimin torstaina. Illan herkkupalana toimii kesän EM-kisoissa toisensa kohdanneiden Ruotsin ja Espanjan välinen kohtaaminen B-lohkosta. Lue Broidin ennakko alta ja hyödynnä huipputarjous otteluun.

Veikkaa 25 eurolla ilman riskiä

  1. Avaa pelitili
  2. Talleta 25 euroa
  3. Veikkaa koko summalla MM-karsintoja (minimikerroin 2.OO)
  4. Jos et tuplaa varojasi 24 tunnissa, saat panoksesi takaisin ilman kierrätysehtoja!

Ennakko: Ruotsi – Espanja

Ruotsi ja Espanja ovat kerenneet jo karata B-lohkossa muilta karkuun, sillä Espanja johtaa lohkoa seitsemällä pisteellä Ruotsin tullessa toisena kuudella pisteellä. Lohkon muilla joukkueilla Kreikalla, Georgialla ja Kosovolla on yhteensä kasassa vain kolme pistettä, joten lohkon voitosta käydään todennäköisesti suurin taistelu Ruotsin ja Espanjan välillä. 

Molemmat ottelun joukkueista olivat mukana kesän EM-kisoissa edeten aina pudotuspeleihin asti. Ruotsi ja Espanja olivat myös EM-kisoissa samassa alkulohkossa, jonka Ruotsi lopulta voitti kahden pisteen erolla Espanjaan. Kisojen keskinäinen kohtaaminen päättyi Espanjan ylivoimaisesta hallinnasta huolimatta lukemin 0-0.

Ruotsin matka EM-kisoissa päättyi kuitenkin jo neljännesvälierissä, kun se hävisi Ukrainalle dramaattisten vaiheiden jälkeen ottelun jatkoajalla. Kevään MM-karsinnat joukkue aloitti keväällä puhtaalla pelillä voittaen sekä Georgian että Kosovon ilman päästettyä maalia. Kesän kisoissa Ruotsin maajoukkue oli yksinomaan neljä maalia turnauksessa iskeneen Emil Forsbergin joukkue. Jatkuuko miehen maalinvire myös torstaisessa kamppailussa?

Espanja eteni kesän EM-kisoissa vahvalla pallonhallinnallaan aina välieriin asti, jossa se kärsi kirvelevän tappion Italialle rangaistuslaukauskilpailun jälkeen. Kisoissa ajoittain isoista maalinteko-ongelmista kärsinyt Espanja teki turnauksessa kuuteen otteluun 13 maalia. Näistä maaleista kymmenen kuitenkin syntyi kahdessa ottelussa, mikä kertoo joukkueen ailahtelevaisuudesta sekä hyvän hyökkääjän puutteesta.

Espanja aloitti omat karsintansa keväällä kolmella ottelulla, joista se voitti kaksi ja pelasi yhden tasan. Joukkueen karsinnat alkoivat shokilla, kun se jäi kotiottelussa Kreikkaa vastaan 1-1-tasatulokseen. Tämän jälkeen Espanja hoiti Ruotsin tapaan sekä Georgian että Kosovon maalierolla 5-2. 

Tulevasta kohtaamisesta tekee erittäin mielenkiintoisen se, että joukkueet tuntevat toisensa läpikotaisin. Lohkovoittoa ajatellen ottelussa on isot panokset, vaikkakin joukkueet kohtaavat toisensa vielä uudelleen myöhemmin marraskuussa. EM-kisoissa Ruotsin passiivinen puolustaminen oli myrkkyä Espanjalle. Onko Espanja oppinut mitään siitä kohtaamisesta? Kesän välieräjoukkue lähtee otteluun hienoisena suosikkina, mutta sen on pystyttävä puhkomaan Ruotsin tiukka puolustusmuodostelma.


Lisäjännitystä matsiin?

Löydät muut huipputarjoukset

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja