Jalkapallo

Chelsea ja Man City kohtaavat lauantaina

24.9.2021. Viikonloppu käynnistyy ryminällä, sillä heti Valioliigakierroksen ensimmäinen ottelu on isojen Chelsean ja Manchester Cityn kohtaaminen. Pep Guardiolan City lähti kauteen selvänä ykkössuosikkina, mutta juuri nyt Chelsea vakuuttaa joukkueena huomattavasti enemmän. Lue ennakko alta ja hyödynnä huipputarjous otteluun!

Ennakko: Chelsea – Manchester City

Chelsea lähtee viikonlopun Valioliigakierrokselle sarjan piikkipaikalta yhteneväisellä rekordilla Liverpoolin kanssa. Viime viikonloppuna Chelsea hoiti todella tyylikkäästi Tottenhamin vieraissa lukemin 0-3. Maalittoman ensimmäisen puoliajan jälkeen se löi vaihteen isommalle jättämättä Tottenhamille vailla mitään mahdollisuuksia. Ottelun maalinteosta ei vastannut Romelu Lukakun johdolla hyökkäys vaan poikkeuksellisesti puolustus.

Thiago Silva aloitti maalinteon 49. minuutilla ja tätä seurasi maalit N´Golo Kantelta ja Antonio Rudigeriltä. Alkukaudella loukkaantumisista kärsinyt Kante osoitti jälleen kyseisessä ottelussa arvonsa toisella puoliajalla. Thomas Tuchel vaihtoi sympaattisen keskikenttäpelaajan kentälle jälkimmäiselle puoliajalle ja mies käänsi tekemisellään koko ottelun kuvan.

Manchesterin sinisellä puolella eletään juuri nyt todella mielenkiintoista vaihetta. Päävalmentaja Pep Guardiola kritisoi reilu viikko sitten Champions Leaguessa tulleen voiton jälkeen Etihad Stadionin yleisömäärää. Kritiikkiä seuranneessa kotiottelussa City järjestikin Valioliigassa yhden vaisuimmista esityksistään Guardiolan valmennuksessa. Joukkue jäi 0-0-tasatulokseen Southamptonia vastaan kirjaten käsittämättömästi ainoastaan yhden laukauksen kohti vieraiden maalia.

City majailee viiden pelatun ottelun jälkeen Valioliigassa sijalla viisi kolme pistettä Chelsealle jääneenä. Vaikka kausi on vielä nuori niin kuuden pisteen etu Chelsealle lauantain jälkeen voisi olla pitkässä juoksussa jopa Cityn tasoiselle joukkueelle liikaa. Sen takia sen ei ole suotavaa hävitä tulevaa kohtaamista.

City ja Chelsea ovat tällä kaudella päästäneet Valioliigassa yhteensä kaksi maalia, mikä kertoo siitä, kuinka hyvin valmennettuja molemmat joukkueet ovat. Viimeisimpiä esityksiä verratessa Chelsea on ollut joukkueista vakuuttavampi ja se lähtee otteluun hienoisena suosikkina. Vieraiden Kevin De Bruyne pelasi tiistaina 90. minuuttia ja alkaa olla jälleen pelikunnossa loukkaantumisen jälkeen. Tämän skenaarion toteutuessa City on tunnetusti todella paljon paremmissa asetelmissa.

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja