Jalkapallo

Lauantain futisviihteestä vastaa Manchesterin derby

5.11.2021. Lauantain urheilutarjonnan kärkeen kuuluu eittämättä iltapäiväpeli Valioliigasta, kun Old Traffordilla pelataan kauden ensimmäinen Manchesterin paikallisottelu. Viime kaudella United oli Valioliigassa näissä otteluissa Cityä parempi, mutta miten käy nyt? Lue ennakko alta ja nappaa korotettu kerroin suosikillesi!

Ennakko: Manchester United – Manchester City

Manchester United on eurooppalaisen jalkapalloilun outolintu. Joukkue väläyttelee potentiaaliaan aika-ajoin oikein mallikkaasti, mutta usein hyvää suoritusta seuraa täysi sekasorto keskikentän ja puolustuksen välillä. Joukkueen hyökkäyspelaaminen on pääsääntöisesti riittävän hyvää kiitos Cristiano Ronaldon, mutta puolustuspelaaminen hakee edelleen paikkaansa.

Tiistaina Ronaldo pelasti jälleen kerran Unitedin iskemällä huikealla yksilösuorituksella Mestarien liigassa Atalantaa vastaan käydyn ottelun lopputulokseen 2-2. Kaikista huolestuttavin seikka ottelussa Unitedin osalta oli toppari Raphael Varanen loukkaantuminen. Varanen paluun myötä Unitedin puolustus näytti kerrankin hyvältä viikon takaisessa Tottenham-voitossa, mutta ranskalaisen poissaollessa joukkueen puolustuspää on täynnä kysymysmerkkejä. Unitedin vire Valioliigassa on ollut viime aikoina todella heikko. Viimeiseen viiteen otteluun joukkue on nimittäin kerännyt vaivaiset neljä pistettä.

Manchester Cityn kohdalla oltiin valmiita lyömään hätänappi pohjaan joukkueen kärsittyä kaksi peräkkäistä tappiota West Hamille sekä Crystal Palacelle. West Hamia vastaan kyse oli Liigacupista eli tappio on selitettävissä, mutta viikon takainen nolo 2-0-tappio Palacelle kotikentällä oli kieltämättä hyvin epätavallista Pep Guardiolan valmentamille joukkueille.

City kuitenkin näytti jälleen todellisen tasonsa keskiviikkoiltana Mestarien liigassa, jossa se kuritti kotikentällään Club Bruggea lukemin 4-1. Ottelun kirkkain tähti oli kolme maalisyöttöä antanut hyökkäävä laitapuolustaja Joao Cancelo. City on Valioliigassa kymmenen pelatun kierroksen jälkeen kolmantena kolme pistettä Unitedia enemmän keränneenä. Cityn kokoonpanoon laajuus on aivan eri planeetalla muihin joukkueisiin verrattuna, mutta puhdasta hyökkääjää joukkueesta ei edelleenkään löydy. Tuottaako tämä joukkueelle mahdollisesti ongelmia Unitedia vastaan?

Guardiolan City tykkää tunnetusti pitää palloa ja niin se tulee tekemään myös Old Traffordilla. Unitedin puolustus on iso kysymysmerkki Cityn todella liikkuvaa ja ovelaa hyökkäyspäätä vastaan. Ronaldolta ja Bruno Fernandesilta vaaditaan jälleen kerran tehoja kotijoukkueesta. Pelastaako CR7 joukkueensa jälleen täydeltä häpeältä kotiyleisön edessä?

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja