Jalkapallo

Norwich matkaa Manchester Cityn vieraaksi

18.8.2021. Norwichin Valioliigakauden alku jatkuu haastavana, kun se matkaa lauantaina hallitsevan mestarin Manchester Cityn vieraaksi Etihad Stadiumille. Avaako sarjanousijan ykköspyssy Teemu Pukki maalihanansa? Lue Broidin ennakko alta ja hyödynnä jättikerroin Pukin maalille!

Ennakko: Manchester City – Norwich

Mestarisuosikki Manchester Cityn kausi alkoi viime viikonloppuna nihkeästi 1-0-tappiolla Tottenhamista. Ottelussa City piti palloa selvästi enemmän, mutta sen hyökkäyspelaaminen oli kauden ensimmäisessä ottelussa harvinaisen heikkoa. Ilman varsinaista hyökkääjää pelaavalla joukkueella oli vaikeuksia päästä läpi alhaalla makaavasta Tottenhamin puolustuksesta. Pep Guardiolan valmentava joukkue oli vaikeuksissa myös vastustajan vastahyökkäysten kanssa, joten siinä on iskunpaikka myös Norwichilla tulevassa ottelussa. Manchesterin sinisellä puolella toivotaan, että lauantain ottelu olisi joukkueelle suuntaa kääntävä.

Norwich aloitti kautensa niin ikään tappiolla, kun Liverpool haki Mohamed Salahin johdolla 3-0-voiton Carrow Roadilta. Norwichin pelaamisessa oli lopputuloksesta huolimatta paljon positiivista. Ensimmäisellä puoliajalla Norwich pystyi pitämään todella hyvin palloa ja sai sitä kautta Pukin ja Todd Cantwellin mukaan peliin. Yhdestä ottelusta on vielä turha vetää liian suuria johtopäätöksiä, mutta tämän kauden Norwich tuntuu olevan paljon rohkeampi sekä vaarallisempi kuin kaksi vuotta sitten Englannin pääsarjassa. Seuran lukuisat uudet hankinnat vaikuttavat myös alun perusteella onnistuneilta. Norwichin kannalta kuitenkin tällä kaudella kriittistä tulee olemaan sen puolustuksen pitävyys. 

Guardiolan City on tunnettu siitä, että se ei pelaa kahta heikkoa ottelua putkeen. Kokoonpanoruletti lähtee tässä seurassa herkästi päälle, joten epäonnistumisiin ei ole varaa. Supertähti Kevin De Bruyne vaikuttaisi olevan myös pikkuhiljaa lähellä pelikuntoa, mikä auttaa joukkuetta läpäisemään alhaalla makaavia puolustuksia. On myös syytä muistaa, että Harry Kanen saaga ei ole vielä ohi. Sergio Agueron lähdettyä seurasta puuttuu mitat täyttävä hyökkääjä. Onko Kane seuran puuttuva palanen?

Lauantaisen ottelun kuva on selkeä. City on selvä ennakkosuosikki ja tulee ottamaan pallonhallinnan itselleen. Norwichin mahdollisuudet ottelussa lepäävät onnistuneissa vastahyökkäyksissä. Ihmisten mieliin on varmasti jäänyt kahden vuoden takainen ottelu, jossa kanarianlinnut onnistuivat voittamaan Cityn lukemin 3-2 Pukin voittomaalilla.

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja