Blogi

Top 5: nämä ovat suomalaisten suosikkipelit

Me suomalaiset olemme tunnetusti lottokansaa, mutta kyllä meille erilaiset kolikko- ja hedelmäpelitkin maistuvat. Tutustu kansan viiteen suosikkipeliin alta ja laita rullat pyörimään!

Reactoonz

Vuonna 2017 julkaistu Play’n GO:n Reactoonz eroaa useimmista kolikkopeleistä merkittävästi. Siinä ei nimittäin ole klassisia keloja lainkaan, vaan symboleita kerätään ruudukkoon. Kelojen pyörimiseen tottunut pelaaja saattaa aluksi olla hiukan pyörällä päästään, mutta juonesta saa nopeasti kiinni.

Edeltäjänsä Energoonzin hengelle uskollinen jatko-osa valloittaa sydämiä herttaisine animaatiohahmoineen jostain kosmoksen perukoilta. 7×7-ruudukko maksaa voitot ryppäistä, ja voittoyhdistelmät katoavat alta kuin mustaan aukkoon tehden tilaa uusille symboleille.

Suurin ”Oonz”, kolmisilmäinen Gargatoon, avittaa voittojen muodostumisessa heittämällä toisinaan sekaan ylimääräisiä wildeja. Giantoonzit tuplaavat voittosumman sellaisen osuessa mukaan voittoyhdistelmään. Peli on viihdyttävä ja tapahtumarikas, siitä pitävät huolen myös erityiset, jännittävät kvanttitoiminnot. Palautusprosentti on 96,51 %.


Nappaa 1OO ilmaiskierrosta – ei kierrätystä

  1. Avaa pelitili
  2. Talleta vähintään 2O euroa
  3. Saat 1OO ilmaiskierrosta ilman kierrätysehtoja!

Book of Dead

Vuonna 2014 julkaistu Book of Dead on ilmestymisestään lähtien keikkunut monenlaisilla top-listoilla. Vuonna 2020 se pokkasi vuoden kolikkopelin tittelin. Kyseessä on kaikin puolin aika yksinkertainen peli, sillä siinä on perinteiseen tapaan vain 3 kelaa, 5 rullaa ja 10 voittolinjaa. Palautusprosentti on sangen maukas 96,2 %.

Book of Deadin hunajaisinta antia on pelin ilmaiskierrostoiminto. Peruspelissä sekä ilmaiskierrosten jälkeen voitot voi vielä yrittää tuplata. Suurin mahdollinen voitto pelissä on 250 000 kolikkoa, eli maksimipanoksella peräti puoli miljoonaa euroa.

Pelin suosio vaikuttaa jatkuvan vuodesta toiseen, eikä ihme. Book of Dead on kaiken kaikkiaan loistavan jännittävä kolikkopeli – kokeile vaikka itse!Rise of Olympus

Jumalallinen näytelmä saa uusia tehosteita, kun salamat räjäyttelevät kentän täyteen wildeja ja yhä suurempia kertoimia. Avaa taivaan lahjat Hand of God-erikoistoiminnolla!

2018 julkaistu ja vuoden parhaaksi kolikkopeliksi kruunattu Rise of Olympus on kreikkalaiseen jumaltarustoon pohjaava peli. Kyseessä on sekä visuaalisesti että pelillisesti niin kiehtova paketti, ettei sen sijoitukseen listalla kaivata juurikaan selittelyjä.

Ensinnäkin kelojen vieressä poseeraa vuoroin kolme komeaa miehenkörilästä, eivätkä he ole mitä tahansa kuolevaisia, vaan jumalia, jotka käyttävät yliluonnollisia voimiaan sinua auttaakseen. Lisäksi 5×5-kela-asetelma tuo vaihtelua perinteisempiin rullamalleihin, eikä pelin ilmaiskierrostoimintokaan jätä kylmäksi.

Pelin palautusprosentti on 96,50 % ja suurin mahdollinen voitto jopa 5000x panos.Starburst

Sanaa legendaarinen ei voi välttää, kun esittelyssä on NetEntin luoma Starburst, simppeli mutta niin kiehtova avaruusseikkailupeli. Kyseinen slotti kuuluu kiistatta netissä pelattavien hedelmäpelien suurimpien suosikkien joukkoon.

Starburst on siis klassikko, siitä ei päästä mihinkään! Se on niittänyt mainetta jo vuodesta 2012 ja pitää edelleen pintansa monimutkaisempien ja modernimpien uutuuspelien pyrkiessä kiilaamaan rinnalle ja ohi.

Tähtipelissä ropisee ilmaiskierroksia tiuhalla sykkeellä, voitot maksetaan molempiin suuntiin ja wildit ovat todella tehokkaita. Tavallaan yksinkertainen ja vaatimaton peli vetoaa niin aloitteleviin kasinoharrastajiin kuin kokeneempiinkin pelaajiin, ja yksi syy tähän voi olla myös sen laaja panoshaitari: pääset pelaamaan jo 0,20 euron panoksella tai voi halutessasi pyöräyttää jopa 100 euron kierroksia.

Tämän viisi kelaa ja 10 voittolinjaa sisältävän pelin palautusprosentti on 96,09 %.Viking Runecraft

Kolikkopelien maailmassa tiettyjä teemoja näkee useammin kuin muita. Etenkin muinaiseen Egyptiin sijoittuvat ja Indiana Jones -tyyliset seikkailupelit ovat aina olleet keskeisessä roolissa. Yksi suosittu teema on myös viikinkimaailma.

2017 ilmestynyt Viking Runecraft nappasi saman tien vuoden kolikkopelin arvostetun aseman. Vaikuttavan näköinen viikinkiteemainen peli sisältää monipuolisesti mielenkiintoisia ominaisuuksia. Ei siis ole yllätys, että sen parissa viihtyy kierroksen jos toisenkin.

Vyöryvän 7×7-ruudukon taustalla näkyy kuvio, jonka rypäsvoittojen täytyttyä pääsee korkeammalle tasolle. Jokainen voitto kasvattaa tuhon latausta, riimukiviä keräämällä pääsee bonuspeliin, neljä jumalaa jakavat lahjojaan, on Ragnarök-ilmaiskierroksia, Fenririn raivo, Jörmungandrin tuomio, Surtrin liekkimeri, Lokin lumous – kaikki tämä jumalainen apu keskimääräistä korkeamman palautusprosentin (96 %) kanssa tekee pelikokemuksesta ylimaallisen antoisan.


Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja