Broidin spesiaalit

Poimi satanen pelirahaa ja 1OO ilmaiskierrosta!

Spinz on uusi vallankumouksellinen pelipaikka, jossa nautit automaattisista palkinnoista jokaisen tasonnousun yhteydessä. Aloita pelit Spinzillä nyt loistavan tervetulotarjouksen voimin – tsekkaa vain peliohjeet alta!

Näin homma toimii

  1. Avaa pelitili Spinzille
  2. Talleta 5O euroa
  3. Saat 1OO euroa pelirahaa* + 1OO ilmaiskierrosta!

*Kyseessä on 1OO % non-sticky bonus, joten pääset pelaamaan ensin omilla varoillasi. Eli jos voitat isosti, voit perua bonuksen ja nostaa voitot puhtaana käteen!


Broidi.com on urheilun ja pelaamisen olohuone

Valioliigan kausiennakko 2022-2023: Man City jälleen ykkössuosikki

28.7.2022. Valioliigan kausi 2022-23 pärähtää käyntiin perjantaina 5. elokuuta. Tässä artikkelissa käydään läpi odotetun kauden ennakkoasetelmat ja laitetaan joukkueet paremmuusjärjestykseen.

1. Manchester City

Hallitseva mestari lähtee myös tulevaan kauteen suurimpana ennakkosuosikkina. Viime kaudella Valioliigan mestaruus ratkesi vasta viimeisellä kierroksella Manchester Cityn hyväksi yhden pisteen turvin ennen Liverpoolia. 

City on tehnyt kesällä kovia peliliikkeitä suuntaan ja toiseen. Merkittävin siirto on ollut supertähti Erling Haalandin saapuminen Cityn kauan kaivatuksi ykköshyökkääjäksi. Norjalainen teki viime kaudella Bundesligassa 24 otteluun 22 maalia ja harjoituskaudella hän tarvitsi debyyttimaalin tekemiseen vain 12 minuuttia. Haalandin lisäksi seuraan ovat kesällä saapuneet keskikenttäpelaaja Kalvin Phillips sekä hyökkääjä Julian Alvarez. Cityn erittäin leveästä rosterista pois taas lähtivät Raheem Sterling, Gabriel Jesus ja Oleksandr Zinchenko.

2. Liverpool

Manchester Cityn ykköshaastaja on myös tänä vuonna Liverpool. Liverpool pystyy tähtisikermällään laittamaan Citylle kampoihin, mutta seurojen suurin ero on rosterin leveys Cityn eduksi. Liverpool oli viime keväänä näistä kahdesta suuresta parempi ja joukkue on taatusti valmis mestaruustaisteluun levänneen Mohamed Salahin johdolla.

Liverpool on ollut kesällä jälleen maltillinen siirtojen suhteen. Seura kuitenkin pakotettiin yhteen suureen kauppaan, kun Sadio Mane päätti siirtyä Liverpoolista Bayern Munchenin riveihin. Liverpool osti hyökkäyspäähän 23-vuotiaan Darwin Nunezin, joka on häikäissyt viime kaudet Benfican riveissä. Nunez teki viime kaudella Benficalle 26 maalia ja harjoituskaudella hän osui neljä kertaa RB Leipzigin verkkoon. Liverpoolin hyökkäysosasto on täten jälleen erittäin vaarallinen tulevalla kaudella.

3. Tottenham

Tottenhamille viime kausi oli Valioliigassa onnistunut seuran napattua Mestarien liigaan oikeuttavan neljännen sijan Arsenalin nenän edestä. Antonio Conte tuli seuran päävalmentajaksi kesken viime kauden ja seura on hänen tulonsa myötä nostanut selvästi profiiliaan.

Conte on saanut tänä kesänä tehdä joukkueesta haluamansa näköisen ja se on näkynyt selvästi siirtomarkkinoilla. Tottenham on vahvistunut kesällä selvästi Richarlisonilla, Yves Bissoumalla, Djed Spencella ja Ivan Perisicilla. Tähän kun lisätään vielä Harry Kanen ja Heung-Min Sonin hyytävä yhteistyö niin Tottenham on toden teolla mukana tulevan Valioliigakauden kärkipäässä. Kahden kärkeen ei ole asiaa, mutta paikka neljän parhaan joukossa pitäisi olla saletti.

4. Arsenal

Pohjois-Lontoon punaisella puolella menestystä on janottu jo pitkään. Viime kaudella seura jäi viidenneksi, jonka johdosta se pelaa myös tulevalla kaudella Eurooppa-liigassa. Alkavasta kaudesta on kuitenkin tämän seuran kohdalla povattu paluuta huipulle.

Arsenal on satsannut tulevaan kauteen isosti, sillä se on tänä kesänä käyttänyt kaikista Valioliigaseuroista eniten rahaa. Hallitsevasta mestarista Manchester Citystä Arsenaliin ovat saapuneet Gabriel Jesus ja Oleksandr Zinchenko, joiden lisäksi keskikentälle on hankittu lupaava 22-vuotias Fabio Vieira. Tähän kolmikkoon Arsenal on käyttänyt yhteensä yli 120 miljoonaa. Arsenal on pelannut harjoituskaudella vakuuttavasti voittamalla kaikki viisi pelaamaansa ottelua maalierolla 19-5. Arsenal tulee kamppailemaan tulevalla kaudella kolmossijasta yhdessä Tottenhamin kanssa ja seuran suurin vahvuus tulee olemaan hyökkäyspään pelaaminen.

5. Manchester United

Perinteikkään Manchester Unitedin viime kausi oli täysi floppi. Joukkue jäi sarjataulukossa sijalle kuusi ja se päästi omiin 38 ottelussa yhteensä historialliset 57 maalia. Unitedissa on alkanut kesällä jälleen uusi aikakausi, kun joukkueen päävalmentajaksi saapui arvostettu Ajaxin entinen koutsi Erik Ten Haag. Manchester Unitedin harjoituskausi on ollut positiivinen, mutta silti matka kärkeen on edelleen liian suuri.

Ten Haag on tuonut Unitediin tänä kesänä Lisandro Martinezin, Tyrell Malacian sekä tanskalaistähti Christian Eriksenin. Paul Pogba lähti puolestaan viime kauden jälkeen takaisin vanhaan seuraansa Juventukseen. Kesällä kaiken huomion tässä seurassa on kuitenkin vienyt Cristiano Ronaldon siirtosaaga. Ronaldon pelaaminen Unitedissa tulevalla kaudella on epävarmaa, sillä supertähti ehti aikaisemmin kesällä pyytää siirtoa pois seurasta. Heikon viime kauden jälkeen Unitedissa tehoja odotetaan kolmikolta Jadon Sancho, Marcus Rashford ja Anthony Martial

6. Chelsea

Moni edellä mainituista suurseuroista on mennyt selvästi eteenpäin kuluvan kesän aikana. Chelsea on puolestaan mennyt näistä joukkueista selvästi eniten väärään suuntaan. Chelsean kesä on ollut kaikin puolin hyvin sekava ja huhujen mukaan edelleen useampi pelaaja haluaa pois seurasta ennen kauden alkua.

Chelsea on menettänyt viime kauden jälkeen upeasti esiintyneen Antonio Rudigerin, Romelu Lukakun sekä Andreas Christensenin. Hankintalistalla ovat puolestaan olleet isolla rahalla Raheem Sterling sekä Kalidou Koulibaly. Chelsea ei ole joukkueena vielä valmis alkavaan kauteen ja kentän ulkopuolella tapahtuneet sekoilut omistajuudesta lähtien eivät voi olla näkymällä joukkueen otteissa. Yksilötaitoa joukkueesta löytyy edelleen, mutta kysymysmerkkejä on ilmestynyt sekaan sitäkin enemmän.

7. Newcastle

Newcastle on nousemassa takaisin osaksi Englannin suurimpia seuroja maailman rikkaimpien omistajiensa myötä. Viime kaudella putoajaksi povattu seura oli lopulta upean kevään myötä Valioliigan 11:s. Viime keväänä viimeisen 20 ottelun otannalla Newcastle oli Valioliigan kolmanneksi paras seura 39 pisteellä. Newcastlesta povataankin tulevalla kaudella kärkikuusikon suurinta haastajaa.

Newcastle teki jo viime kaudella isoja hankintoja muun muassa Kieran Trippierin ja Bruno Guimaraesin johdolla, jonka lisäksi tähän entuudestaan vahvaan joukkueeseen ollaan tänä kesänä tuotu huippumaalivahti Nick Pope ja puolustajat Sven Botman sekä Matt Targett. Newcastlen keskikenttä ja hyökkäys kestää Valioliigan huipulla, mutta puolustuspää on edelleen joukkueen selvä heikkous. Eddie Howen Newcastle on tulevalla kaudella yksi Valioliigan mielenkiintoisimmista joukkueista.

8. Leicester

Leicesterille viime kausi oli erittäin haastava lukuisten loukkaantumisten myötä. Seura oli lopulta sarjataulukon kahdeksas ja samoille sijoille kettulaumaa ennakoidaan myös tulevalla kaudella. 

Leicester on ollut siirtomarkkinoilla erittäin hiljainen. Seuran johto luottaa vahvasti entuudestaan tuttuun pelaajistoon, josta tullaan saamaan paras irti vasta tällä kaudella. Leicester on terveenä Valioliigan huippujoukkue. Hyökkäyspäässä Jamie Vardy ja James Maddison kykenevät taikoihin mitä tahansa joukkuetta vastaan, kun taas keskikentällä Youri Tielemans ja Wilfried Ndidi tekevät hurjan määrän töitä. Puolustuspää on niin ikään vahva kera viimeisen lukon Kasper Schmeichelin. Leicester on kaikin puolin tasapainoinen ja vahva joukkue, joka ei kuitenkaan kestä suuria määriä loukkaantumisia. 

9. West Ham

West Hamille viime kausi oli menestys. Joukkue oli ehdottomasti Valioliigan viihdyttävimpiä, minkä lisäksi tulosta tuli myös kentällä seitsemännen sijan muodossa. West Ham ihastutti jalkapallon ystäviä kauniilla hyökkäyspään pelaamisellaan ja perinteikäs seura nousi vihdoin takaisin sarjan kärkipäähän.

West Ham tulee olemaan vielä yksi sarjan aktiivisimmista siirtomarkkinoilla. Toistaiseksi joukkueeseen on saapunut vain marokkolaispuolustaja Nayef Aguerd, mutta seuran kiikarissa ovat vahvasti myös Gianluca Scamacca sekä Filip Kostic. Näiden siirtojen onnistuessa West Ham pystyy taistelemaan sijasta seitsemän, mutta vahvistuneet Newcastle ja Leicester ovat juuri nyt hienoisesti lontoolaisseuran edellä.

10. Aston Villa

Pelaajalegenda Steven Gerrard nousi Aston Villan päävalmentajaksi kesken viime kauden ja seura pääsi heikon alkukauden jälkeen kuiville sijalle 14. Aston Villan ympärillä on kesällä ollut hyvä pöhinä, joka on nostanut joukkueen ennakko-odotuksia selvästi tulevalle kaudelle.

Joukkueeseen saapui kesällä kaksi erittäin merkittävää hankintaa La Ligasta, kun Diego Carlos sekä Philippe Coutinho liittyivät remmiin. Tähän kaksikkoon seura käytti yli 50 miljoonaa, jonka lisäksi puolustukseen saapui nuori Boubacar Kamara. Puolustus on ollut Aston Villan heikoin kohta viime vuosina, mutta uusien hankintojen myötä sekin osa-alue alkaa olla kunnossa. Aston Villan joukkueessa on tulevalla kaudella suuri potentiaali, joka voi kantaa aina seitsemänteen sijaan saakka. Ennakkoon vahva joukkue taistelee kuitenkin todennäköisesti sijoista 8-10.

11. Brighton

Tasaisen keskikastin yksi mahdollinen yllättäjä on Brighton. Lokkien viime kausi päättyi positiivisesti sijaan yhdeksän ja tänä vuonna on mahdollisuus saman toistamiseen. Päävalmentaja Graham Potter on tehnyt loistavaa työtä seurassa, mutta joukkueen suuri heikkous on jo pitkään ollut kotipelaaminen ja maalinteon tehottomuus.

Brighton haki kesällä maalinteko-ongelmiinsa apua hankkimalla riveihinsä 26-vuotiaan saksalaishyökkääjän Deniz Undavin. Undav pelasi viime kaudella Belgian pääsarjaa Royale Union SG:ssä ja voitti kyseisen sarjan maalipörssin iskemällä 26 maalia 39 otteluun. Brightonin hankinnat ovat olleet muutoin hyvin maltillisia. Joukkueelle iso kolaus oli Yves Bissouman siirtyminen Tottenhamin riveihin. Lisäksi loistavan kauden pelannut Marc Cucurella on lähtökuopissa. Näiden pahojen menetysten myötä Brighton on ennakkoon viime kautta huonommissa asetelmissa.

12. Crystal Palace

Crystal Palace oli ennen viime kauden alkua tuomittu putoamaan Patrick Vieiran saavuttua joukkueen uudeksi päävalmentajaksi. Mutta aivan kuten Roy Hodgsonin alaisuudessa, niin Palace vältti putoamisen sensaatiomaisesti ollen lopulta sarjataulukon 12:s. Palacen kokoonpanoon on viime kausina noussut useita nuoria taitavia yksilöitä ja hyökkäyssuuntaan joukkue on erittäin potentiaalinen.

Crystal Palacen kesän ainoa merkittävä siirto on ollut keskikenttäpelaaja Cheick Doucouren hankinta ranskalaisseura Lensistä 22,6 miljoonalla. Hän tulee täyttämän Conor Gallagherin jättämän aukon pelinavaamisessa. Crystal Palacesta kannattaa ykköstähti Wilfried Zahan lisäksi ottaa seurantaan nuorukaiset Eberechi Eze, Michael Olise sekä Tyrick Mitchell.

13. Wolverhampton

Aikaisempina kausina jopa kuuden parhaan joukkoa häätytelleelle Wolverhamptonille viime kausi oli erittäin haastava. Wolves sai lopulta väännettyä itsensä sijalle kymmenen, mutta maalinteko tuotti joukkueelle suuria ongelmia koko kauden mitassa. Wolves teki viime kaudella kaikista sarjaan jääneistä seuroista vähiten maaleja (38).

Wolves on käyttänyt kesällä reilut 40 miljoonaa puolustaja Nathan Collinsiin ja entuudestaan tuttuun hyökkääjään Hee-Chan Hwangiin. Lisäksi Adama Traore palaa FC Barcelonasta seuraan lainapestin jälkeen. Wolves on esiintynyt harjoituskaudella pirteästi varsinkin maalinteon suhteen. Wolves on kirjoitushetkellä tehnyt neljään harjoitusotteluun yhdeksän maalia. Hyökkäyspäässä tehoja odotetaan kolmikolta Daniel Podence, Pedro Neto sekä Raul Jimenez. Joukkueella ei pitäisi olla hätää putoamistaitelun suhteen.

14. Everton

Evertonin viime kausi oli täysi kaaos ja perinteikäs seura oli jopa lähellä putoamista Championshipiin. Frank Lampard hyppäsi joukkueen päävalmentajaksi helmikuun alussa ja seura varmisti Valioliiga-paikkansa tulevalle kaudelle vasta toiseksi viimeisellä kierroksella Crystal Palacea vastaan. Tulevasta Evertonin kaudesta ennakoidaan niin ikään hankalaa, mutta putoamistaistelun pitäisi olla taakse jäänyttä elämää.

Everton myi kesällä suurimman tähtensä Richarlisonin Tottenhamiin huimalla 58 miljoonan hintalapulla. Joukkueen puolustus sai puolestaan uuden johtajan pitkäaikaisen Burnley-topparin James Tarkowskin saavuttua seuraan ilmaissiirrolla. Evertonin viime kausi oli poikkeuksellinen, sillä joukkue kuuluisi pelaajamateriaalinsa puolesta heittämällä keskikastiin. On kuitenkin täysi mysteeri, kuinka hyvin seura on toipunut viime kauden kovasta kurimuksesta. Lampard on päävalmentajana iso kysymysmerkki, jonka myötä jälleen mikä tahansa on mahdollista.

15. Leeds

Evertonin lisäksi myös Leeds sai jännittää viime kaudella omaa kohtaloaan aina viimeisille kierroksille saakka. Leeds varmisti oman paikkansa Valioliigasta vasta viimeisellä kierroksella Burnleyn nenän edestä. Tänä kesänä seuran johto on tehnyt suuria satsauksia, joiden myötä toivotaan paluuta kymmenen parhaan joukkoon. Se on kuitenkin vielä tällä kaudella liian iso pala purtavaksi.

Leeds on tosiaan laittanut kesällä tuulemaan oikein toden teolla. Rahaa on käytetty yli 100 miljoonaa euroa yhteensä kuuteen pelaajaan. Eniten rahaa käytettiin nuoriin ja erittäin potentiaalisiin Brenden Aaronsoniin, Luis Sinisterraan ja Tyler Adamsiin. Toisaalta taas nämä siirrot oli pakko tehdä, sillä joukkue menetti suurseuroihin kaksi ylivoimaisesti tärkeintä pelaajaansa, Raphinhan sekä Kalvin Phillipsin. Nämä kaksi jättävät joukkueeseen valtavan aukon, johon ei vielä löydy täytettä. Leeds on erittäin nuori joukkue, jonka tulevaisuus on kirkas. Tämä kausi tulee kuitenkin vielä liian aikaisin ja moni pelaaja vasta totuttelee Valioliigan vauhtiin.

16. Southampton

Southamptonille viime kausi oli mollivoittoinen ja sijoitus oli lopulta vasta 15:s. Southampton on valahtanut viime vuosina ylemmästä keskikastista alempaan keskikastiin ja käyrä näyttää jyrkästi alaspäin. Aiemmin hyvinkin viihdyttävästä seurasta on kasvanut sarjan tasainen puurtaja.

Southampton on käyttänyt kesällä yli 50 miljoonaa euroa, mutta hankinnoista paljon kertoo se, että eniten rahaa on käytetty Manchester Cityn alle 23-vuotiaiden joukkueessa pelanneeseen Gavin Bazunuun. Southampton on väliinputoajajoukkue, joka pysyy sarjan otsikoissa vain ja ainoastaan kapteeni James Ward-Prowsen ansiosta. Southampton tulee kuulumaan tällä kaudella putoamistaisteluun, mutta rutiini säilyttää sen vielä englantilaisen jalkapallon huipulla.

17. Fulham

Viimeiseksi säilyjäksi listassa yltää sarjanousija Fulham. Mökkiläiset ovat olleet Englannissa todellinen hissijoukkue, joka on suhannut aktiivisesti Valioliigan ja Championshipin väliä. Edellisen kerran Fulham nähtiin ylhäällä kaudella 2020-21, jolloin sijoitus oli 18:s vaatimattomalla 28 pisteellä. Viime kaudella Fulham voitti Championshipin kahden pisteen erolla ennen Bournemouthia.

Fulham on tehnyt joukkueeseensa kesällä kolme hyvää täsmähankintaa. Portugalilainen Joao Palhinha tuli seuraan peräti 20 miljoonalla eurolla, jonka lisäksi Andreas Pereira ja Kevin Mbabu ovat oivia hakuja nousijajoukkueeseen. Fulham teki viime kaudella Championshipissa hurjat 106 maalia 46 otteluun. Joukkueen ykköshyökkääjä Aleksandar Mitrovic teki sarjan uuden maaliennätyksen iskemällä huimat 43 maalia vain 44 otteluun. Fulham lähtee sarjanousijana kauteen suurena altavastaajana, mutta samalla joukkueen potentiaali on tulokkaista suurin. Omaa ison mahdollisuuden säilymiseen.

18. Nottingham Forest

Menestyksekäs ja perinteinen Nottingham Forest palaa Valioliigan pitkän tauon jälkeen. Nottingham oli Championshipissa sarjataulukon neljäs ja nousi Valioliigaan lopulta sarjan nousukarsintojen kautta. Edellisen kerran kyseinen seura on nähty Valioliigassa kaudella 1998-99. 

Nottingham on vahvistunut huimasti sitten viime kauden. Seura on käyttänyt rahojaan rohkeasti ja isoimmat hankinnat ovat olleet yhteensä 40 miljoonalla nuoret Taiwo Awoniyi sekä Neco Williams. Lisäksi joukkueeseen kokemusta tuovat kaksi Manchester Unitedin entistä pelaajaa Dean Henderson sekä Jesse Lingard. Nottingham on Fulhamin tavoin yllätysvalmis joukkue. Uusien hankintojen myötä seura tulee taistelemaan tosissaan sarjapaikan säilyttämisestä. 

19. Brentford

Viime kaudeksi Valioliigaan noussut Brentford oli kuluneen sesongin suurimpia yllättäjiä komealla sijalla 13. Valioliigassa kuitenkin toisen kauden kirous on aito asia, josta ovat kärsineet aikaisemmin muun muassa Wolves ja viime kauden Leeds. Brentfordin pelitapa on viime kauden jälkeen muille seuroille hyvin tuttu, eikä se pääse yllättämään enää ketään altavastaajan asemasta. 

Brentford on tehnyt kesällä hyviä hankintoja, joihin kuuluvat Keane Lewis-Potter, Aaron Hickey, Thomas Strakosha sekä Ben Mee. Kyseinen ryhmä tuo taatusti leveyttä entuudestaan kapeaan pelaajamateriaaliin. Kesän merkittävin lähtijä oli seurassa upeasti esiintynyt Christian Eriksen. Brentfordin on erittäin vaikea uusia viime kauden onnistuminen, mikä tarkoittaa automaattisesti sitä, että putoamistaistelu kutsuu. Uusien hankintojen myötä potentiaali on kuitenkin säilyjän paikalla saakka.

20. Bournemouth

Tulevan kauden ylivoimaisesti suurin putoajasuosikki on Bournemouth. Bournemouth palaa Valioliigaan kahden vuoden tauon jälkeen. Edellisellä visiitillään 2019-20 seura putosi Valioliigasta vain yhden pisteen erolla Aston Villaan nähden. Bournemouth taisteli viime kaudella Championshipin voitosta Fulhamin kanssa, mutta joutui taipumaan toiseksi kahden pisteen erolla.

Bournemouth ei ole tehnyt kesällä yhtään mainitsemisen arvoista siirtoa. Siirtoikkuna on vielä tovin auki, mutta tällä hetkellä näyttäisi siltä, että seura lähtisi sotaan suurena altavastaajana Championship-tason joukkueella. Bournemouthin englantilaiskärki Dominic Solanke teki viime kaudella joukkueelle 29 maalia ja hänen varassaan on paljon myös nyt. Bournemouth on heikossa asemassa muihin seuroihin nähden ja on vaikea uskoa, että se pärjäisi armottomassa kilpailussa maailman parhaassa sarjassa. Selvästi kauden heikoin joukkue.

–Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja