Jalkapallo

Top 10: Maailman kalleimmat jalkapalloilijat

19.1.2023. 24-vuotias PSG-tähti Kylian Mbappe ja Manchesterin sinisessä maaleja takova Erling Haaland ovat omilla luvuillaan pelaajien markkina-arvoja arvioivan Transfermarkt-sivuston listauksessa. Ranskalaisen maailmanmestarin hintalappu on huimat 180 miljoonaa ja Haalandin 170 miljoonaa euroa.

Maailman kymmenen kalleimman futarin joukkoon mahtuu Mbappen lisäksi kolme pelimiestä Englannin Valioliigasta, neljä Espanjasta ja kaksi Saksasta. Eniten pelaajia, kaksi kappaletta, on joukkueista Manchester Cityllä, Real Madridilla ja FC Barcelonalla.

Nuoret pelaajat ovat valokeilassa myös kärkikaksikon takana, sillä kolmannella sijalla majailee maailman eliittiin viime kaudella noussut Real Madridin Vinicius Junior (120 milj. euroa) ja neljäntenä huimaa kautta Dortmundissa pelaava 19-vuotias Jude Bellingham (110 milj. euroa).

Miksei Lionel ole messissä?

Maailmanmestaruuden vihdoin napannut Lionel Messi, 35, on pudonnut listalta pois. Syyksi on helppo päätellä pelaajan ikä: pelivuosia ei ole enää liiaksi jäljellä. Valitettavasti. Argentiinalainen on 50 miljoonan arvollaan jaetulla sijalla 83.

Saudeihin siirtynyt 37-vuotias Cristiano Ronaldo osuu varmasti yhä maalipuiden väliin, mutta ei mahdu lähellekään kärkisijoja. Sivuston mukaan lusitaanin arvo on 20 miljoonaa euroa, mikä oikeuttaa sijoille tavallisten kuolevaisten joukossa. Portugalin sisäisessäkin arvolistauksessa CR7 on vasta sijalla 24.

Top 10: maailman arvokkaimmat pelaajat


Vain uusille asiakkaille.

Lisäjännitystä päivään?


Kanuuna ja testattu? Katso kaikki tarjoukset

–Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja