Viihde

Euroopan parhaat bilekaupungit

Broidille maistuu urheilutapahtumissa oluen litkimisen lisäksi myös sykkivä yöelämä. Tässä Bile-Broidin viisi suosikkikohdetta, joissa ilta vaihtuu aamuun lähes refleksinomaisesti.

Lissabon

Portugalin pääkaupunki on kuin luotu ikimuistoisiin illanviettoihin. Nuorison suosiossa olevan Bairro Alton piskuiset kadut lukuisine baareineen tuovat mieleen Napolin yön – juhlakansa viettää edelleen iltansa pääosin kadulla, eikä baarien anniskelualueita ole rajattu. Mainio paikka.

Bairro Alton lisäksi Lissabonin yökyöpelin kannattaa tsekata ainakin Pink Street, joka on nimensä mukaisesti pinkiksi värjätty katu täynnä baareja ja ravintoloita.

Broidilla on myös lämpimiä, joskin hieman sekavia, muistoja merenrannassa sijaitsevasta Urban Beach -diskosta. Vahva suositus jos tanssijakaa vipattaa.

Praha

Praha on monien muiden eurooppalaisten suurkaupunkien tapaan täynnä elämää myös yöllä. Yökiitäjä voikin löytää lukuisia mielenkiintoisia pubeja ja klubeja Prahan ydinkeskustasta sekä sen lähiympäristöstä. Pubit ovat yleisesti auki koko päivän, kun taas klubit avautuvat noin kello yksitoista ja sulkevat ovensa aamun jo sarastaessa.

Oluen ja tanssahtelun lisäksi Prahan yö kätkee uumeniinsa toisenlaista viihdettä. Venceslauksen aukion läheisiltä pikkukaduilta löytyy klubitarjontaa aikuiseen makuun, sillä kyseessä on Prahan punaisten lyhtyjen alue.

Barcelona

Katalonian sydän on bilettäjän Mekka. Kaupunki on täynnä pieniä baareja ja tavernoita, mutta myös Euroopan johtavia yökerhoja ja ug-jatkobileitä.

Klubeista Broidin mieleen on jäänyt erityisesti Razzmatazz, joka tarjoilee peräti viisi erilaista musiikkia soittavaa huonetta. Kyseinen klubi on valittu Barcelonan parhaaksi ja jopa koko maailman top 50 -listalle, joten kannattaa hankkia liput etukäteen pahimpien jonojen välttämiseksi. Salud!

Budapest

Budapest on tunnettu vilkkaasta yöelämästään ja on täten muun muassa brittituristien suursuosiossa. Kaupungista löytyy useita legendaarisia rauniobaareja, kuten Szimpla Kert ja Instant-Fogas, joista etenkin jälkimmäinen on mykistävä: tiloissa on 7 eri kerrosta, 1200 neliömetriä tanssilattiaa ja 18 baaria. Klubilta löytyy siis varmasti musiikkia jokaiseen makuun.

Rauniobaarien ja yökerhojen lisäksi Budapestissä voi juhlia esimerikiksi jokiristeilyillä tai kylpyläbileissä. Kylpylöistä tunnetuimmat ovat Széchenyi ja Gellert, joista ainakin Széchenyissä järjestetään legendaarisia bileitä eli Spartyja. Speedot jalkaan ja pálinkaa koneeseen!

Vilna

Listan viimeinen kaupunki on todellinen jokerikortti: Liettuan pääkaupungissa Vilnassa kelpaa nautiskella illanvietosta. Keskustan kadut ovat täynnä terasseja ja mikä tärkeintä, ne ovat pullollaan ihmisiä kesäpäivästä riippumatta.

Vilnan yöelämä keskittyy Broidin kokemuksien mukaan Vilniaus- ja Islandijos-kaduille, joiden sykkeessä menee helposti pidempikin viikonloppu. Gringo ja rePUBlic eivät tule janoista seuruetta pettämään, eikä liettualaisesta hameväestä voi saada tarpeekseen…

Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja