Viihde

Top 5: oudoimmat tosi-tv-ohjelmat

Reality on vallannut televisioruudut 2000-luvulla. Selviytyjät, Amazing Race ja Big Brother niittävät edelleen mainetta ympäri maailman, mutta myös hieman oudompia konsepteja on nähty. Tässä viisi kummallisinta tosi-tv-sarjaa vuosien varrelta!

The Swan

The Swanin ensiesitys oli huhtikuussa 2004. Tässä ohjelmassa kilpailijat tavoittelivat äärimmäisiä muodonmuutoksia muun muassa plastiikkakirurgian ja personal trainerin avustuksella. Tavoitteena oli muuttua paremmaksi versioksi itsestään, varsinkin ulkoisesti.

Ohjelma kohtasi rankkaa arvostelua sekä kriitikoilta että katsojilta. Sarjaa arvosteltiin usein naisten negatiivisen kehonkuvan edistämisestä. Huolimatta negatiivisesta vastaanotosta, The Swan keräsi noin 9 miljoonaa katsojaa ensimmäisen tuotantokautensa aikana.

My Strange Addiction

Tässä ohjelmassa keskityttiin ihmisiin, joilla oli outoja ja usein epäterveellisiä pakkomielteitä tai riippuvuuksia. Siinä näytettiin yksilöitä, jotka olivat riippuvaisia asioista kuten wc-paperin syömisestä, pyykinpesuaineen nauttimisesta tai jopa täytettävistä esineistä.

Ohjelma sai ensi-iltana Yhdysvalloissa joulukuussa 2010 ja sitä esitettiin peräti viiden kauden ajan.

Jersey Shore

Tämä tosi-tv-ohjelma seurasi nuorten aikuisten elämää. Mike ”The Situation” Sorrentino, DJ Pauly D ja monet muut reality-legendat viettivät kesänsä rantatalossa lähinnä bilettäen ja pahennusta aiheuttaen.

Sarjaa esitettiin myös Suomessa Music Televisionilla, ja se oli nuorten keskuudessa varsin suosittu. Jersey Shore sai huomiota liiallisesta juhlimisesta, draamasta, ja tappeluista. Kohut olivat kuitenkin omiaan tekemään sarjan päätähdistä suosittuja julkisuuden henkilöitä.

Naked and Afraid

Naked and Afraidin ensimmäinen jakso esitettiin kesäkuussa 2013 eikä loppua näy. Suositusta sarjasta on tehty Jenkeissä jo 15. tuotantokautta.

Tässä ohjelmassa kilpailijat sijoitetaan syrjäisiin maailmankolkkiin ja heidän on selvittävä 21 päivää täysin alasti. Avukseen kilpailijat saavat vain minimimäärän selviytymisvälineitä. Ohjelman perusidea liittyy selviytymisen haasteisiin ja siihen haavoittuvuuteen, joka syntyy altistumisesta sääolosuhteille.

I Want To Marry Harry

Tämä vuonna 2014 Yhdysvalloissa esitetty rakkaus-reality on suorastaan nerokas: siinä 12 naista luulee kilpailevansa Prinssi Harryn suosiosta, mutta todellisuudessa unelmien poikamies on Harryn kaksoisolento Matthew Hicks.

Ohjelma sai myös kritiikkiä, sillä se leikittelee naisten haaveilla ja harhakuvitelmilla. Show lopetettiin USA:n Fox-kanavalla vain neljän jakson jälkeen heikkojen arvostelujen takia, mutta ohjelman viimeiset neljä jaksoa olivat nähtävissä Foxin suoratoistopalvelussa.

Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja