Jääkiekko

Pelivihje: Pittsburgh Penguins – New York Rangers 23.11.

21.11.2023. Tauluaan parempi Penguins lähtee suosikkina Metron huippuotteluun.

Penguins liitelee tutkan alla

Penguins päätti neljän ottelun viikkonsa sunnuntaina nollaamalla Vegasin lukemin 3–0. Kauden ensimmäinen viidennes on takana, ja Pittsburgh on tällä hetkellä viidentenä Metropolien divisioonassa. Yhdeksän voittoa ja kahdeksan tappiota on tuloksellisesti keskinkertaista menoa. Silti pinnan alla poreilee menestystä ennakoivia tilastoja.

Pittsburgh on kerännyt lähes 54 prosentin osuuden maaliodottamasta niin tasaviisikoin kuin kaikissa tilanteissa. Ylivoima on ollut poikkeuksellisen tehotonta vain 15,2 prosentin osumatehokkuudella. Toisaalta Penguinsin nimilistalla olisi todella yllättävää, jos joukkue olisi koko kauden jälkeen näin kaukana sarjan keskiarvosta.

Ydinryhmä on suorittanut pitkälti odotetun kovalla tasolla. Kärkiketjujen pelaajista vain Rickard Rakell on yhä ilman maalia. Jevgeni Malkinin rinnalla pelatessa tulosta on tultava, tai edessä on pian pudotus ketjuhierarkiassa.

Lafreniere nousemassa esiin

New York Rangers porskuttaa maanantaisesta tappiostaan huolimatta divisioonan kärjessä. Rangers on noussut viimeisen parin kauden aikana kiistattomaksi laatujoukkueeksi, jolle jopa mestaruus on realismia. Artemi Panarin on jälleen johtanut joukkoja edestä nakuttaen pistepörssin kahdeksanteen sijaan oikeuttavat 26 pistettä.

Huomionarvoisin kehityskäyrä on kuitenkin muutaman vuoden takaisella ykkösvarauksella Alexis Lafrenierellä. Paikka Panarinin ja Vincent Trocheckin ketjussa on aukaissut uutta potentiaalia Lafrenieren pelistä. Kanadanranskalainen on ollut joukkueensa parhaita pelaajia laukaus- ja xG-tilastoissa ja tehnyt jo seitsemän maalia.

Rangers on pelannut lähes koko marraskuun tavallista heikommalla kokoonpanolla. Tilanne jatkuu yhä samana eli sivussa ovat eliittipakki Adam Fox sekä hyökkääjä Filip Chytil. Poissaolot eivät ole hidastaneet Rangersin voittokulkua, mutta etenkin Foxin poissaolosta on silti pakko rokottaa prosentteja.

Penguinsissa selvää etua

Peli on auennut vedonlyöntimarkkinoilla Rangersin ohuesta suosikkiasemasta. Omassa rankingissani joukkueet ovat suunnilleen samalla viivalla. Penguins saa lisäetua kokoonpanoista, ja luonnollisesti myös kotietu painaa vaakakupissa. Pingviineitä päästäänkin betsaamaan tuntuvalla edulla.

Kohteista paras on varsinaisen peliajan kotivoitto, joka tuo ComeOnilla kertoimeksi 2,46. Rajakertoimeen 2,20 verrattuna kyseessä on maukas kohde, johon suosittelen panokseksi noin puolikasta omista maksimeista.

Pelataan: Pittsburgh Penguins 1X2 @ 2.46
Panostaso: 5/10

  1. Avaa pelitili ComeOnille tästä linkistä
  2. Talleta 4O euroa
  3. Veikkaa koko summalla Pittsburghin voittoa
  4. Voitit tai hävisit, saat neljä 1O euron ilmaisvetoa ilman kierrätystä!


Ottelu pelataan 23.11.2023 klo 2.00
Kerroin on artikkelin julkaisuhetkeltä ja saattaa muuttua.

Esa Kostet
X: @konekostet

Muita aiheeseen liittyviä juttuja