Jääkiekko

Pelivihje: Washington Capitals – Edmonton Oilers 24.11.

24.11.2023. Washingtonin voittoputki ei estä hakemasta ohipeliä perjantai-iltaan.

Oikea-aikaista viimeistelyä

Capitals on juuri nyt yksi NHL:n kuumimmista joukkueista. Pääkaupungin ylpeys on voittanut viisi putkeen ja kahdeksan edellisestä kymmenestä pelistään. Erikoisinta on tapa, millä voittoja on raavittu. Normaalisti Alexander Ovechkinin laukauksella tuhoa tekevä ylivoima on nimittäin ollut syväjäässä koko alkukauden. Viimeistelyprosentti 6,7 on koko sarjan heikoin.

Samalla Caps ei kuitenkaan ole mikään tasaviisikoin dominoiva huippujoukkue, vaan pohjaneljänneksen jengi maaliodottamassa. Maalipaikat on käytetty tehokkaasti ja ennen kaikkea oikea-aikaisesti. Tässä on auttanut erityisesti Dylan Stromen viime kaudella alkanut nousu joukkueen ykkössentteriksi. Strome on tehnyt kahdeksan maalia, kolme enemmän kuin Ovechkin.

Stromen vahvoille esityksille on kysyntää myös jatkossa, sillä Capitalsin keskikaista on heikentynyt vuosi vuodelta. Nicklas Bäckströmin NHL-ura saattaa olla paketissa, ja Jevgeni Kuznetsovin taso on ollut laskussa viime vuosina. Sairastelusta kärsinyt Kuznetsov lienee pelikunnossa. Sen sijaan puolustaja Martin Fehervary on sivussa, mikä tarkoittaa peliaikaa kiekollisesti heikommalle Alexander Alexejeville.

Oilers yhä mysteeri

Valmentajanvaihdos ei ole tuonut Edmontonissa toivottua boostia Oilersin pistetahtiin. Jay Woodcroftin potkujen jälkeen taulukko näyttää kahta voittoa ja kolmea tappiota. Samalla aikavälillä kiekko on pelattu Oilersin verkkoon 21 kertaa. GM Ken Holland todennäköisesti kartoittaa koko ajan eri vaihtoehtoja maalivahtimarkkinoilta.

Oilersin alkukausi on tilastollisesti erikoinen kokonaisuus. Joukkue on maaliodottamalla mitattuna kärkinelikossa niin tasaviisikoin kuin kaikissa pelitilanteissa. 54–56 prosentin haarukkaan osuva tilasto kääntyy tyypillisesti voitoiksi jo pienellä otannalla. Alkukaudesta Oilers on kuitenkin sekä hukannut paikkoja että kärsinyt surkeasta maalivahtipelistä. Suunta on ylöspäin erittäin suurella todennäköisyydellä. Aikaa ei kuitenkaan ole mahdottomasti, sillä runkosarjasta on kohta jo ensimmäinen neljännes pelattu.

Edmontonissa ideaa

Oilers on ollut pelillisesti hyvän ja erinomaisen välimaastossa. Capitalsin tuloksia on puolestaan leimannut ennen kaikkea positiivinen varianssi. Sarjataulukkoa ei siksi kannata tuijotella liikaa tämän pelin voimasuhteita mietiskellessä.

Perinteisen vedonlyöntifilosofian mukaan putkia vastaan ei pelata, mutta kysehän on vain voimasuhteisiin perustuvasta todennäköisyyslaskennasta. Otamme siis kantaa joukkueiden perustasojen puolesta riippumatta edellisten pelien tuloksista. Öljy on tästä perspektiivistä ottelun suosikki, ja lopullisen vierasvoiton rajakerroin on vähän päälle 1,70. ComeOn tarjoaa kohteesta kertoimen 1,80, johon suosittelen neljän yksikön sijoitusta.

Pelataan: Edmonton Oilers (Voittaja sis. jatkoaika ja rankkarit) @ 1.80
Panostaso: 4/10

  1. Avaa pelitili ComeOnille tästä linkistä
  2. Talleta 3O euroa
  3. Veikkaa koko summalla Edmontonin voittoa
  4. Voitit tai hävisit, saat kolme 1O euron ilmaisvetoa ilman kierrätystä!


Ottelu pelataan 24.11.2023 klo 22.00
Kerroin on artikkelin julkaisuhetkeltä ja saattaa muuttua.

Esa Kostet
X: @konekostet

Muita aiheeseen liittyviä juttuja