Jalkapallo

Gary Lineker ripuloi housuihinsa kesken MM-kisojen ottelun – ”Sitä oli kaikkialla”

Gary Lineker tunnetaan tv-kommentaattorina ja entisenä huippyhyökkääjänä. Linekerin onneksi harva muistaa enää tapahtumia vuoden 1990 MM-kisoista, kun hyökkääjän sulkijalihas rentoutui liikaa kesken pelin.

Lineker tunsi olonsa kipeäksi jo Englannin avauspelin alla. Vatsapöpö vaivasi hyökkääjää, mutta oireista ei kannattanut liikaa valittaa. Sehän olisi voinut tarkoittaa sitä, että manageri Sir Bobby Robson olisi muuttanut avauskokoonpanoaan Irlanti-otteluun.

– En halunnut kertoa Bobby Robsonille, koska ajattelin, että hän saattaisi jättää minut ulos joukkueesta ja halusin aina pelata, Lineker muisteli Daily Mailin mukaan.

Ottelu potkaistiin käyntiin. Lineker selviytyi kentällä hyvin vaikeasta tilanteesta huolimatta ja teki jopa maalin. Alkoi näyttää siltä, että hyökkääjä selviäisi pelin loppuun asti.

– Peli alkoi ja olin ok, kunnes 20 minuutin kohdalla aloin krampata. Jotenkin selvisin puoliajalle ja mietin, että kyllä se tästä, Lineker jatkoi.

Kun sulkijalihas rentoutuu liikaa

Toista jaksoa oli pelattu parikymmentä minuuttia, kun Lineker yritti kurottaa tilanteeseen. Jotenkin pallontavoittelussa Linekerin puristus pettää ja sulkilihas rentoutuu, jolloin kakkamyrsky pöllähtää housuihin.

Lineker ei voi muuta kuin hieroa takamustaan nurmikkoon. Jos olet nähnyt joskus koiran pyyhkivän pyllyään maahan, niin juuri Lineker toimi. Ei kai hän muuta voinutkaan.

– Sehän oli kuin voi luoja, kun sitä oli kaikkialla. Siitä on olemassa videota, kun Gary Stevens tulee paikalle ja kysyy mikä hätänä, Lineker sanoo.

Lineker suhtautuu tilanteeseen vähän huumorilla niin kuin pitääkin. Tuollaista sattuu. Ja jotain positiivistakin housuihin kakkaamisesta seurasi.

– Oli uskomatonta, kuinka paljon minulla oli tilaa sen jälkeen. Haisin niin pahalle, Lineker naureskeli.

Kun Lineker lopulta otettiin vaihtoon, mies ei päässyt edes pukukoppien suojaan, sillä hyökkääjän harmiksi ne olivat kentän toisella laidalla. Vaihtopenkki tyhjeni viereltä, kun Lineker tuli lepäilemään.

Kakkaepisodi on osoitus, miten Lineker ei koskaan antanut periksi. Hyökkääjä pelasi mahtavat MM-kisat viimeistellen kaikkiaan neljä maalia. Englanti selvisi kisoissa aina MM-välierään saakka.

Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja