Viihde

Miksi Urho Kekkonen kiipesi yhtäkkiä palmuun?

Vuonna 1965 presidentti Urho Kekkonen kiipesi palmuun Tunisiassa. Mikä sai Kekkosen urheilemaan näin kesken valtiovierailun?

Valtiovierailut olivat vuosikymmeniä sitten toisenlaisia kuin nykyään. Reissut olivat kosteita ja hauskaa pidettiin. Aihetta juhlaan oli siinäkin mielessä, että Kekkosen visiitti Tunisiaan oli Suomen presidentin ensimmäinen Afrikkaan tekemä valtiovierailu.

Matkaohjelmaan kuului esimerkiksi keitaiden katselua, vatsatanssia ja tietysti taateliviinaa. Reissu huipentui, kun urheilumiehenä tunnettu Kekkonen päätti keitaalla kiivetä taatelipalmuun. Kiipeily sujui Kekkoselta erinomaisesti siinä missä taatelinpoimijoiltakin.

Kekkonen on varmaan ajatellut, ettei halua olla pekkaa pahempi. Ja onhan se kiipeily nyt hauskaa puuhaa. Taateliviinan voimalla etenkin. Kuten oheinen videomateriaali osoittaa, tämä Kekkosen maine urheilijana ei ollut pelkkää propagandaa.

Legendan mukaan muuten Tunisian pomo Habib Bourguiba ja Kekkonen olisivat lyöneet lisäksi viinapullosta vetoa, kumpi pysyy kauemmin vallassa. Vaikea tästäkään on totuuspohjaa tietää, mutta hauska anekdootti yhtä kaikki.

Pitäsikö Broidin järjestää lukijamatka Tunisiaan? Vähän taateliviinaa ja palmupuihin kiipeämistä Kekkosen hengessä!

-Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja