Muu urheilu

Huh huh, suomalainen mies nosti penkistä raakana yli 300 kiloa!

Suomi on perinteisesti ollut voimailuissa aina vahva. Maalahtelainen Fredrik Smulter ainakin osaa liikuttaa rautaa.

Smulter on nimi, jota ei ainakaan vuoden urheilija -äänestyksessä kovin usein ole mainittu. Varmasti syytä olisi ollut. Suomenruotsalainen voimannostaja on nimittäin penkkipunnerruksen nelinkertainen maailmanmestari vuosilta 2009, 2012, 2014 ja 2015.

Vuoden 2014 äänestyksessä Smulter oli vasta sijalla 39. Vähintäänkin erikoinen äänestystulos, sillä Smulter oli voittanut juuri maailmanmestaruuden ja kiskaissut paidan kanssa penkistä suorille käsille 400 kiloa.

Vuoden 2015 maailmanmestaruuskisoissa Smulter vielä paransi ennätystään, kun penkistä nousi 401 kiloa.

Rauta nousee myös raakana

Vuonna 2017 uutisoitiin, että Smulter olisi ottanut penkistä raakana ylös yli 300 kiloa. Sanojensa vakuudeksi penkkihirmu julkaisi IG-videon, jossa totta tosiaan 301,5 kiloa rautaa saa kyytiä.

Raaka penkkipunnerrus se vasta kovaa hommaa onkin, sillä apuna ei ole penkkipaitaa tai muita nostoa avustavia varusteita. Yli 300 kiloa raakana on sen tason temppu, että jokainen salikeijo ja -kaija ymmärtänee saavutuksen arvon.

Smulter on toiminut viime vuosina jääkiekon parissa valmentajana ja pelaajatarkkailijana. Eiköhän miehestä kuulla vielä paljon lisää jatkossakin.

–Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja