Jalkapallo

Aikakausi jolloin Mixu Paatelaisen ainoa joukkue oli Suomen maajoukkue

Mixu Paatelainen, suomalaisen jalkapallon ikoninen hahmo, tunnetaan laajasta urastaan sekä seurajoukkueissa että Suomen maajoukkueessa. Hänen uransa oli täynnä merkittäviä hetkiä, mutta yksi erityinen jakso nousee esiin – aika, jolloin Paatelainen pelasi ainoastaan Suomen maajoukkueessa ilman seurajoukkuetta.

Vuonna 1995 Paatelainen oli siirtynyt Bolton Wanderersista, mutta hänen seurajoukkueuransa joutui hetkeksi tauolle, kun hän jäi ilman sopimusta. Tämä oli poikkeuksellinen tilanne Paatelaiselle, joka oli tottunut pelaamaan korkealla tasolla eri eurooppalaisissa seuroissa. Ilman seurajoukkuetta hän kuitenkin jatkoi pelaamista Suomen maajoukkueessa, osoittaen sitoutumistaan kotimaansa väreihin.

Tämä ajanjakso oli lyhyt, mutta merkittävä. Paatelainen oli tuolloin yksi Suomen maajoukkueen avainpelaajista, ja hän jatkoi kansainvälisiä otteluita keskittyen täysin maajoukkueeseen. Tämä on harvinaista ammattijalkapalloilijoille, joilla on yleensä jatkuva sopimus seurajoukkueiden kanssa.

Myöhemmin samana vuonna Paatelainen palasi seurajoukkuejalkapalloon, kun hän liittyi Wolverhampton Wanderersiin Englannin liigassa. Tämä paluu merkitsi uuden vaiheen alkua hänen urallaan, mutta jakso ilman seurajoukkuetta jäi jalkapallohistoriaan ainutlaatuisena hetkenä, joka korosti hänen sitoutumistaan Suomen maajoukkueeseen.

Paatelaisen ura jatkui tämän jälkeen edelleen menestyksekkäästi, ja hän on yhä yksi Suomen kaikkien aikojen tunnetuimmista jalkapalloilijoista ja valmentajista. Tämä erityinen kausi, jolloin hän pelasi vain maajoukkueessa, muistetaan esimerkkinä hänen omistautumisestaan ja rakkaudestaan suomalaiseen jalkapalloon

–Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja