Jalkapallo

Hollantilaismaalivahti, joka nappasi kopin takaapäin

Stefan Postma, hollantilainen jalkapalloilija, muistetaan paitsi saavutuksistaan viheriöillä – mutta valitettavasti myös erityisesti henkilökohtaisesta skandaalista, joka saattoi kaikessa erikoisuudessaan varjostaa myös hänen ammatillista uraansa. 

Postma, joka syntyi 6. lokakuuta 1976 Utrechtissa, nousi tunnetuksi luotettavana maalivahtina erityisesti pelatessaan Englannin Valioliigassa Aston Villan ja Wolverhampton Wanderersin riveissä. Hänen uransa sai kuitenkin epämiellyttävää huomiota yksityiselämänsä kautta, kun henkilökohtainen kotivideo vuoti julkisuuteen.

Videolla Postma oli intiimissä tilanteessa naispuolisen kumppaninsa kanssa. Tilanne, joka aiheutti suurimman kohun, liittyi siihen, että nainen käytti straponia – tekopenistä, ja Postma oli vastaanottavana osapuolena takaapäin. Tämä yksityinen hetki levisi nopeasti ja sai aikaan valtavan mediakohun, erityisesti tabloid-lehdistössä ja internetin keskustelupalstoilla. Tällainen yksityiskohtainen paljastus oli erityisen armoton julkiselle henkilölle, ja Postma joutui käsittelemään uransa aikana paljon ei-toivottua huomiota ja pilkkaa.

Tämä skandaali ei kuitenkaan ollut ainoa asia, josta Postma muistetaan. Hänen urallaan oli myös monia merkittäviä hetkiä:

FC Utrecht (1995–2000)

Postma aloitti ammattilaisuransa kotimaassaan FC Utrechtin riveissä, jossa hän teki nopeasti vaikutuksen maalivahtina.

Aston Villa (2002–2006)

Hän siirtyi Englannin Valioliigaan Aston Villan joukkueeseen, jossa hän pelasi pääasiassa varamaalivahtina, mutta sai tilaisuuksia näyttää taitonsa tärkeissä otteluissa.

Wolverhampton Wanderers (2006–2007)

Postma siirtyi Aston Villasta Wolverhamptoniin, missä hän jatkoi uraansa ja pelasi useita otteluita.

ADO Den Haag (lainasopimus, 2006)

Palasi hetkeksi Hollantiin lainalle ennen lopullista siirtymistään muihin seuroihin.

Vaikka Postman ura oli täynnä onnistumisia, skandaali jätti varjon hänen maineeseensa ja julkisuuskuvaansa. Tämä tapaus muistuttaa siitä, kuinka henkilökohtainen elämä voi joutua julkisuuden valokeilaan ja muuttaa uran kulkua peruuttamattomasti.

–Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja