Jalkapallo

Muistatko? Insinööri futasi 74-vuotiaana

Maailman vanhimpana aktiivisena ammattilaisjalkapalloilijana pidetään 57-vuotiasta Kazuyoshi Miuraa, joka aloitti aikuisuransa Santosissa vuonna 1986. Japanin maajoukkueessa mies pelasi reilut kymmenen vuotta 1990-luvun alusta lähtien. Yokohama FC:n sopimuspelaaja Miura oli kaudella 2023–2024 lainalla Portugalin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Oliveirensen miehistössä.

LUE MYÖS: Onko tässä hienoin vaparimaali jalkapallossa?

Maailman vanhimpana ammattilaistason ottelussa pelanneeseen futariin Miuralla on kuitenkin vielä matkaa. Ennätys on insinööri Ezz El-Din Bahaderilla, joka allekirjoitti 74-vuotiaana sopimuksen Egyptin kolmosdivarissa pelanneeseen 6th of October Club -nimiseen joukkueeseen alkuvuodesta 2020.

– Egyptin jalkapalloliitto on rekisteröinyt maailman vanhimman ammattilaispelaajan talven siirtoikkunassa, kirjoitettiin liiton Facebook-sivulla tuolloin.

– Hän valmistautuu pääsemään Guinessin ennätyksiin aloittaessaan pelaamisen seuransa kanssa.

Maaliskuun 7. päivä vuonna 2020 Guinnessin maailmanennätykset nimesi pelurin kautta aikain vanhimmaksi jalkapalloilijaksi tämän pelattua ottelussa Geniusta vastaan. Bahader rikkoi 74 vuoden ja 125 päivän ikäisenä israelilaisen Isaak Hayikin aiemman ennätyksen. Maalivahti oli pelannut vuonna 2019 ”ainoastaan” 73-vuotiaana.

– Olen aina halunnut pelata suuressa seurassa, mutta se jäi haaveeksi. Aloin jahdata toista tavoitetta, kun minulle selvisi, että maailman vanhin ammattilainen oli 53-vuotias hyökkääjä (Kazuyoshi Miura), sanaili Bahader Fifalle vuonna 2020.

– Nähtyäni valtavan ikäeromme, päätin yrittää. Aluksi en kertonut kenellekään tavoitteestani ja yritin motivoida itseäni, mutta kun perheeni sai tietää siitä, he kannustivat minua paljon.

Bahader ei tyytynyt ainoastaan maailman vanhimman pelaajan titteliin. Hyökkääjästä tuli myös maailman vanhimpana virallisessa sarjaottelussa maalin tehnyt pelaaja.

– Todellakin toivoin tekeväni maalin, mutta se ei ollut niin helppoa. Pelasimme kovaa joukkuetta vastaan, joka taisteli putoamista vastaan. Saimme rangaistuspotkun loppuminuuteilla ja onnistuin laukomaan maalin.

Maailman vanhin futari paranteli omaa ennätystään pelaamalla tiettävästi viimeiseksi jääneessä ottelussaan lokakuun 17. päivä vuonna 2020. Vain 17 päivää myöhemmin Bahader täytti 75 vuotta.

Saa tehdä perässä!

–Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja