Jalkapallo

City vai Chelsea Mestarien liigan voittoon?

28.5.2021. Kansainvälinen futiskausi saa kruununsa lauantaina, kun maanosan paras joukkue ratkaistaan Mestarien liigan finaalissa. Manchester City lähtee ennakkosuosikkina jahtaamaan seuran kauan himoitsemaa pystiä, mutta Chelsea on osoittanut olevansa joukkueelle ilkeä vastustaja. Lue ennakko alta ja hyödynnä huipputarjous otteluun!


City janoaa Mestarien liigan voittoa

Manchester Cityn suorittaminen on ollut huimalla tasolla läpi kauden. Oikeastaan missään vaiheessa ei ollut epäselvyyttä Valioliigan parhaasta joukkueesta ja se nappasikin kolmannen mestaruuden neljän vuoden sisään.

Euroopassa menestyminen on ollut tosin laihaa. Palkintokaapista löytyy ainoastaan Cup-voittajien cupin voitto vuodelta 1970. City vaikutti olevan kirottu kansainvälisillä kentillä. Vaikka menestystä on viime vuosina tullut jatkuvalla syötöllä kotimaassa, niin Euroopassa ei ole kulkenut.

Tänä vuonna se voitti suvereenisti alkulohkonsa. Pudotuspeleissä tieltä ovat kaatuneet Borussia Mönchengladbach, Borussia Dortmund sekä PSG. 

Mestarien liigan voittamisesta on muodostunut seuralle jopa pakkomielle. Pep Guardiola on voittanut Cityssä käytännössä kaiken, mutta Mestarien liigan voittoon se ei ole saanut joukkuetta johdatettua. Käsittämättömän palkintorekordin omaava valmentaja on voittanut turnauksen kahdesti Barcelonan käskijänä. 

Chelsean on niittänyt enemmän menestystä Euroopassa. Sama Cup-voittajien cupin voitto löytyy vuosilta 1971 ja 1998. Mestarien liigan se valloitti keväällä 2012 ja Eurooppa-liigan 2012 ja 2019. Lisäksi se vei nimiinsä UEFA Super Cupin 1998. 

Lontoolaisilla on ollut haasteita kauden aikana, mutta kriittiseen aikaan ruoriin astunut Thomas Tuchel sai ohjattua laivan oikealle kurssille. Mestarien liigassa se voitti alkulohkonsa, mutta isoimmat urotyöt tulivat pudotuspeleissä. Se pudotti matkalla finaaliin Porton sekä molemmat Madridin joukkueet.

Manchester City on lauantaina todella selkeä suosikki. Se on pelaajamateriaaliltaan Chelseaa selkeästi edellä ja joukkue on voinut keskittyä jo hyvissä ajoin keväällä täysin Mestarien liigaan, mikä on näkynyt muun muassa kokoonpanoissa Valioliigassa.

Chelseaa ei pidä kuitenkaan aliarvioida. Joukkueet ovat kohdanneet reilun kuukauden sisään FA Cupissa sekä Valioliigassa ja Chelsea vei nimiinsä molemmat kohtaamiset. Nyt kyse on kuitenkin täysin eri pelistä, kun panoksena on Mestarien liigan voitto, jota City on janonnut jo pitkään. Olisi todella iso yllätys, mikäli Manchesterin sininen puoli ei juhlisi lauantaina.


Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja