Jalkapallon EM-kisat

Top 5: EM-kisojen suurimmat mestarisuosikit

7.6.2021. Jalkapallon EM-kisojen voimasuhteet ovat hahmottumassa. Tällä kertaa kisojen kärkijoukkueet ovat todella tasaisia, mutta varsinkin kolme suurinta mestarisuosikkia erottuvat muista.

5. Saksa

Käytännössä kahdeksan joukkuetta kuuluu ykköskategoriaan kisoissa. Tämän viisikon lisäksi mukana olisi voinut olla myös Portugali, Hollanti tai Italia.

Saksa joutuu todella pahaan testiin heti kisojen alussa, kun samasta lohkosta löytyvät juurikin Portugali, Ranska ja Unkari. Löysäilyyn ei ole yhtään varaa, mutta uusi turnaussysteemi antaa hieman siimaa, kun suurin osa lohkokolmosistakin pääsee jatkoon.

Saksalla on jalkeilla totutun vahva nippu ja laadukkaita pelaajia on jokaiselle pelipaikalle useampi kappale. Saksa tulee olemaan mielenkiintoinen seurattava myös päävalmentajan puolesta: vuodesta 2006 maajoukkuetta luotsannut Joachim Löw väistyy kisojen jälkeen. Hän johdatti Saksan maailmanmestaruuteen vuonna 2014.


Lisäjännitystä EM-kisoihin? 


4. Espanja

Kolmesti Euroopan mestaruuden voittanut Espanja kiilasi listalla neljänneksi, vaikka joukkueen ympärillä onkin hieman kuohunut kisojen alla: mukana ei ole yhtään pelaajaa Real Madridista. Varsinkin Sergio Ramosin puuttuminen tekee ison loven puolustukseen.

Espanjalla on kuitenkin pullat varsin hyvin uunissa ja menestykseen tottuneella joukkueella on luonnollisesti odotukset huipussa. Joukkue on erittäin laadukas, mutta ei lähtökohtaisesti aivan samalla viivalla kuin turnauksen terävin kärki.

3. Belgia

Belgia on noussut äärimmäisen laadukkaan pelaajamateriaalian myötä maanosan kärkijoukkueisiin 2010-luvulla. Vuoden 2018 MM-kisoissa se sijoittui mainiosti kolmanneksi. EM-kisoissa se on kolmatta kertaa mukana 2000-luvulla ja vuonna 2016 se sijoittui seitsemänneksi. 

Belgia lähtee kisoihin tähtäimessään vain yksi asia: mestaruus. Belgia on ollut hurjassa iskussa viime vuosina ja pitkään joukkueen peräsimessä olleen Roberto Martinezin nipun tilanne on todella vakaa. Belgia on samassa alkulohkossa Suomen, Venäjän ja Tanskan kanssa.

2. Englanti

Onko minkään joukkueen kannattajilla yhtä ylimitoitettuja odotuksia joukkuettaan kohtaan kuin Englannilla? Tuskin, mutta tällä kertaa futiksen emämaan faneilla on sentään syytäkin odottaa menestystä.

Gareth Southgatella on käytettävissään erityisesti Englannin mittapuulla todella laadukas joukkue. Tasokkaita pelimiehiä on jokaiselle pelipaikalle.

Englanti saa jopa mahdolliseen finaaliin kotiedun, sillä loppuottelu pelataan Lontoossa Wembleyn stadionilla.

1. Ranska

Viime vuosien parhaasta maajoukkueesta ei ole kahta sanaa. Ranska on hallitseva maailmanmestari ja edellisistä EM-kisoista se kuittasi hopeaa.

Ranskan pelaajamateriaali on käsittämättömän laadukas. Se saisi jalkeille ainakin kolme EM-kisoissa pärjäävää nippua.

Suurimmat kysymysmerkit Ranskalla ovat alkulohkossa. Se on kuolemanlohkoksi nimetyssä F-lohkossa yhdessä Saksan, Portugalin ja Unkarin kanssa. Pelin on oltava uomissaan heti ensimmäisestä pelistä alkaen.

Tämän suhteen ei tosin ole mitään epäilyksiä, sillä niin vakuuttava Ranska on viime vuosina ollut. Se lähteekin suurimpana mestarisuosikkina EM-kisoihin.


Lisäjännitystä EM-kisoihin? 


Casumo jo testattu? Kurkkaa kaikki huipputarjoukset

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja