Jalkapallon EM-kisat

Kroatia haastaa Espanjan maanantain ottelussa

27.6.2021. Maanantain ottelut aloitetaan kahden lohkokakkosen kohtaamisella, kun Kroatia ja Espanja iskevät yhteen Kööpenhaminassa. Kroatia lähtee otteluun altavastaajana, mutta sillä on täydet mahdollisuudet jatkopaikkaan Espanjan kompuroitua pitkin turnausta. Lue ennakko alta ja nappaa lisäjännitystä otteluun!

Ennakko: Kroatia-Espanja

Kroatia selvisi D-lohkostaan jatkoon oltuaan lohkon toinen neljällä pisteellä. Kroatia on pelannut noususuhdanteisen turnauksen ja se pelasikin parhaan ottelunsa lohkovaiheen kolmannessa ja ratkaisevassa ottelussa Skotlantia vastaan. Maan 3-1-voitto Skotlannista ja 1-1-tasapeli Tsekkiä vastaan toi sille paikan 16 parhaan joukkoon. Kroatialta on noussut esiin tutut nimet Luka Modricin ja Ivan Perisicin iskettyä joukkueen neljästä maalista kolme. Joukkueen pallollinen pelaaminen on kehittynyt turnauksen edetessä roimasti ja se omaa loistavilla keskikenttäpelaajilla mahdollisuuden laadulliseen pallonhallintaan. Joukkueen suurimmat huolenaiheet ennen ottelua ovat Perisicin koronatartunta ja toppari Dejan Lovrenin pelikielto.

Arvokisojen kestomenestyjä Espanja on toistaiseksi ollut yksi turnauksen suurimpia alisuorittajia. Joukkue selvitti tiensä jatkoon vaivoin kaatamalla Slovakian lohkovaiheen viimeisessä ottelussa lukemin 0-5. Kyseistä ottelua ennen Espanja oli pelannut kaksi tasapeliä sekä Ruotsin että Puolan kanssa. Espanja on kärsinyt turnauksessa maalinteko-ongelmista ja sen kaksi turnauksessa epäonnistunutta rangaistuspotkua ovat esimerkki tästä. Joukkueelta puuttuu luotettava ykköshyökkääjä Alvaro Moratan kärsiessä tehottomuudesta ja itseluottamuksen puutteesta. Miehen vastaanottamat uhkausviestit sosiaalisessa mediassa tuskin auttavat suoriutumaan jatkossa paremmin. 

Espanja osaa ja kykenee pitämään palloa, mutta sen ongelma on päästä laadukkaille maalintekopaikoille. On oletettavaa, että joukkue tulee hakkaamaan päätä seinään ainakin osan ottelusta myös maanantaina turnauksen muiden otteluiden tapaan. Kroatia on nykyisellä vireellään todella vaarallinen joukkue, joka ei tule jättämään paikkojaan käyttämättä. Espanja nähdään useissa ennakoissa otteluun liian suurena ennakkosuosikkina, eikä pidä yllättyä jos sen matka turnauksessa päättyy maanantain otteluun.


Leo-Leijona jo testattu? Katso muut tarjoukset

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja