Jalkapallon EM-kisat

EM-kisat huipentuvat Wembleyn finaaliin

9.7.2021. Palaako jalkapallo kotiin? Monelle katsojalle tämänvuotinen EM-finaali on unelmien täyttymys. Kisojen selvästi kaksi parasta joukkuetta nähdään finaalissa sunnuntaina 11.7. kun Wembleyllä yhteen iskevät kotiyleisön suosikki Englanti sekä Italia. Lue Broidin ennakko alta ja nappaa huipputarjous finaaliin!

Ennakko: Italia-Englanti

Italia selvitti tiensä finaaliin voittamalla Espanjan rangaistuslaukauskilpailun jälkeen lukemin 2-1. Kyseinen ottelu oli pienten marginaalien ottelu sekä Italialle toistaiseksi selvästi haastavin. Espanja piti palloa ottelussa jopa 65%, mutta Italia sai iskettyä oman maalinsa vastahyökkäyksen päätteeksi. Samalla aseella se pyrkii iskemään myös tulevassa ottelussa, sillä Englanti haluaa kotiyleisönsä edessä varmasti ottaa hallinnan itselleen.

Italian hyökkäyksestä Ciro Immobile on saanut kritiikkiä tehottomuudestaan, mutta hänen onnekseen joukkueesta on noussut uusia vastuunkantajia turnauksen edetessä. Muun muassa Federico Chiesa on iskenyt pari maalia ja Nicolo Barella on tukenut keskikentältä loistavasti hyökkäyksiä. Italia on muuntautumiskykyinen joukkue eikä se hätkähdä, vaikka vastustaja pitäisi sitä enemmän palloa. Se kykenee pelaajistollaan sekä pallonhallintaan että vastahyökkäyspelaamiseen. 

Englanti tuli Italian seuraksi finaaliin kaatamalla Tanskan välierissä jatkoajan jälkeen lukemin 2-1. Kotiyleisönsä eteen palannut Englanti koki kyseisessä ottelussa uuden tilanteen kun se joutui turnauksessa ensimmäistä kertaa tappiolle Mikkel Damsgaardin tehtyä turnauksen ensimmäisen maalin Englannin verkkoon. Englanti kuitenkin tuli jo ensimmäisellä puoliajalla ottelussa tasoihin ja meni ohi jatkoajalla Harry Kanen maalilla. Englanti sai väsytettyä Tanskan pitkässä ottelussa ja se oli ottelussa selvästi aktiivisempi osapuoli.

Englanti saa otteluun ison edun Wembleyllä pauhaavasta kotiyleisöstä. Ottelusta on helppo ennakoida vähämaalista, sillä finaalin joukkueille ollaan turnauksessa tehty yhteensä ainoastaan neljä maalia. Italian on voittaakseen saatava huippuvireiset Kane sekä Raheem Sterling pelin ulkopuolelle. Leonardo Bonucci sekä Giorgio Chiellini ovat kaksikkona lähellä voittamista yhdessä, joten intohimoiselta kaksikolta tullaan näkemään taatusti henkeäsalpaavia suorituksia omassa päässä. 

Turnaus kulminoituu tähän finaaliin, johon molemmat joukkueet ovat selvittäneet tiensä onnistuneen puolustuspelaamisen ansiosta. Upea finaali täynnä upeita pelaajia on edessä, joten kaikki television ääreen kotikatsomoihin sunnuntaina klo 22.00.

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja