Jalkapallon EM-kisat

Saksa matkaa Englannin vieraaksi Wembleylle

28.6.2021. EM-kisojen ensimmäinen pudotuspelikierros huipentuu tiistaina odotettuun kohtaamiseen, kun Englanti ja Saksa iskevät yhteen Wembleyllä. Joachim Löwin viimeinen turnaus Saksan peräsimessä on ollut tuulinen ja joukkue lähteekin otteluun hienoisena altavastaajana. Lue ennakko alta ja hyödynnä huipputarjous suosikkisi voitolle!


Ennakko: Englanti-Saksa

Englanti hoiti oman alkulohkonsa keräten seitsemän pistettä kolmesta ottelusta. Hyökkäysvoimastaan suuresti hypetetty joukkue teki kuitenkin näihin kolmeen otteluun vain kaksi maalia, joten parannettavaa riittää varsinkin kun Harry Kane pelaa turnauksessa ilman tehtyä maalia. Englannin puolesta on taas kehuttava sen tiivistä puolustusta, joka ei ole vielä päästänyt turnauksessa maaliakaan. Englannin osalta loistava uutinen oli lohkovaiheen viimeisessä ottelussa Tsekkiä vastaan Harry Maguiren tervehtyminen pelikuntoon. Päävalmentaja Gareth Southgate käytti alkulohkovaihetta oikeiden pelaajien löytämiseen ja sen turnaus alkaa toden teolla vasta ottelusta Saksaa vastaan.

Saksa taisteli itsensä kuilun partaalta jatkoon nousemalla 2-2 tasatulokseen Unkaria vastaan ottelun 84. minuutilla. Saksaa on maajoukkueena vaivannut viime vuosina epätasaisuus ja sitä on nähty joukkueelta myös tässä turnauksessa. Sen upeaa 2-4 voittoa Portugalista seurasi hatara 2-2 tasapeli Unkarin kanssa. Saksan paras maalintekijä on toistaiseksi ollut Chelsean Kai Havertz kahdella maalilla. Positiivisesti turnauksessa on yllättänyt myös Atalantan laitapelaaja Robin Gosens, joka teki Portugalia vastaan ihan mitä halusi. 

Saksa kärsii kisoissa hyökkääjäpulasta, sillä siltä ei löydy mitat täyttävää hyökkääjää Miroslav Klosen ja Mario Gomezin lopetettua uransa maajoukkueessa. Löw on peluuttanut laitapelaaja Serge Gnabryä piikissä ja pelinrakentelu tuntuu edelleen olevan 31-vuotiaan Thomas Mullerin vastuulla. Lisäksi puolustuspelaamisen tulee jatkopeleihin parantua, sillä Saksa päästi kolmeen alkulohko-otteluun viisi maalia. 

Englanti lähtee tasapainoisempana joukkueena otteluun ennakkosuosikkina, mutta Saksan laatu riittää voittoon hyvän päivän sattuessa kohdalle. Saksa saa otteluun etua kokemuksesta, sillä sen joukkueessa on monia maajoukkueessa ja seurajoukkueissa menestystä haalinutta pelaajaa. Ensimmäisen pudotuspelikierroksen helmi pelataan Wembleyllä tiistaina klo 19.00 alkaen.


Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja