Jalkapallon EM-kisat

Suuryllättäjä Sveitsi haastaa Espanjan

1.7.2021. EM-kisojen maaginen neljännesvälierävaihe on ohi ja perjantaina käynnistetään turnauksen kahdeksan parhaan joukkueen puolivälierät. Yllätyksiltä ei turnauksissa olla vältytty ja hallitsevan maailmanmestarin Ranskan pudottanut Sveitsi kohtaa perjantaina alkuillasta Kroatian pudottaneen Espanjan. Lue ennakko alta ja hyödynnä huipputarjous otteluun!

Ennakko: Sveitsi-Espanja

Sveitsi pudotti sensaatiomaisesti Ranskan pudotuspelivaiheen ensimmäisellä kierroksella. Ranska johti ottelua vielä 75. minuutin kohdalla jo 3-1, mutta Sveitsi nousi ottelun lopussa vielä tasoihin Haris Seferovicin ja Mario Gavranovicin maaleilla. Rangaistuslaukauskilpailussa kaikki joukkueen pelaajat onnistuivat tekemään maalin ja näin Sveitsi lunasti paikkansa kahdeksan parhaan joukkoon. 

Erityismaininta ottelusta on annettava keskikenttäpelaaja Granit Xhakalle, joka pelasi yhden kisojen upeimmista henkilökohtaisista otteluista. Valitettavasti Xhaka otti Ranskaa vastaan turnauksen toisen keltaisen kortinsa ja hän on näin pelikiellossa tulevasta ottelusta. Espanjaa vastaan Sveitsi lähtee jälleen altavastaajana, mutta se on näyttänyt turnauksessa luonteensa ja sen, että se on todella vaikea voitettava. 

Espanja selvitti tiensä puolivälieriin dramaattisten vaiheiden jälkeen. Espanja johti Kroatiaa vastaan 1-3 vielä ottelun 77. minuutilla, mutta niin vain Kroatia tuli vielä varsinaisella peliajalla tasoihin. Jatkoajalla kuitenkaan paremmasta joukkueesta ei ollut epäilystä ja Espanja voitti ottelun lopulta 3-5. Espanja on löytänyt tehokkuuden maalintekoon ja se onkin kahteen edelliseen otteluun tehnyt yhteensä huimat 10 maalia. Kroatiaa vastaan joukkueesta löytyi viisi eri maalintekijää, joten vastuunkantajia Espanjalta tuntuu juuri nyt löytyvän. 

Hyökkäyksen lisäksi joukkue on löytänyt tasapainon keskikentälle Sergio Busquetsin palattua kokoonpanoon kärsittyään koronaviruksesta. Busquetsin rinnalla pelaavat Koke sekä 18-vuotias Pedri ovat lisäksi sykähdyttäneet pallollisella pelaamisellaan.

Espanja tulee varmasti hallitsemaan tulevassa ottelussa palloa suurimman osan ajasta. Sveitsi osoitti Ranskaa vastaan kuitenkin olevansa hyvä vastahyökkäyksissä, joten Espanjan puolustuksen on oltava valppaana niiden kanssa. Sveitsin onneksi Seferovic pääsi edellisessä ottelussa maalin makuun, sillä se tarvitsee näin suurten panosten ottelussa mitat täyttävän hyökkääjän. Kroatia ei kestänyt Espanjan paineen alla, mutta kuinka käy Sveitsin? Se selviää perjantai-iltana kello 19.00 alkaen!


Leo-Leijona jo testattu? Katso muut tarjoukset

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja