Jalkapallon EM-kisat

Ennakko: Huuhkajilla on tiedossa hikinen alkulohko

9.6.2021. Suomi pelaa EM-kisojen B-lohkossa yhdessä Belgian, Tanskan ja Venäjän kanssa. Belgia on luonnollisesti ylivoimainen suosikki, kun taas Tanska ja Venäjä kamppailevat ensisijaisesti lohkon kakkospaikasta. Altavastaajan asema tosin sopii Huuhkajille erinomaisesti.

Belgian jälkeen tasaista

Suomi hävisi kenraaliharjoituksen nolosti, kun Viro oli vahvempi lukemin 0-1. Suomen on parannettava valtavasti EM-kisoihin.

Varsinkin hyökkäyspelaaminen on tökkinyt viime aikoina pahasti. Päävalmentaja Markku Kanerva on luottanut muodostelmaan 5-3-2, mikä ei ole toiminut optimaalisesti. Varsinkin keskikenttä ja hyökkäys kärsivät tästä. Voitot ovatkin jääneet vähiin ja suurimmat uroteot Huuhkajat teki muodostelmalla 4-4-2.

EM-kisat ovat todella raaka maailma, kun jatkopaikat ratkaistaan kolmessa ottelussa. Huuhkajien on oltava iskussa heti, kun joukkue kohtaa ensin Tanskan ja sitten Venäjän. Lohkon päätöspelissä on vastassa Belgia.


Lisäjännitystä EM-kisoihin? 


Suomi kohtaa kisa-avauksessaan Tanskan Kööpenhaminassa. Vuoden 1992 Euroopan mestareille kelpaa vain jatkopaikka, sillä lohkokolmosistakin suurin osa tulee etenemään jatkopeleihin. Se pääsee pelaamaan kaikki pelit kotikentällään, mikä on luonnollisesti iso etu.

Tanskalla on jalkeilla erinomainen joukkue, josta löytyy Euroopan huipulla pelaavia yksilöitä kuten Leicesterin Kasper Schmeichel ja Interin Christian Eriksen. Juutteja ei pidä missään nimessä aliarvioida näissä kisoissa, sillä varsinkin puolustuskalusto on laadukas. 

Venäjä pelaa Belgiaa ja Suomea vastaan kotonaan, mikä on iso plussa. Pietariin saa ottaa myös paljon yleisöä lehtereille, mikä tuo varmasti kaivattua buustia joukkueelle. 

Pelaajamateriaaliltaan Venäjä ei ole erityisen laadukas, mutta kotimaan sarjasta tuleva runko on vahva ja pelannut paljon yhdessä. Tämä on iso etu lyhyessä turnauksessa ja ehdottomasti iso etu, mitä ei pidä aliarvioida. Yksilötasolla joukkue kuitenkin jää selvästi turnauksen huippumaista.

Belgia sen sijaan kuuluu koko turnauksen suurimpiin voittajasuosikkeihin. Sillä on jalkeilla loistava pelaajamateriaali ja päävalmentaja Roberto Martinez on saanut hioa kuvioita kuntoon jo vuodesta 2016 lähtien. 

Belgialla on käytännössä jokaiselle pelipaikalle tarjolla todellisia huippupelaajia. Myös tuloskunto on ollut vakuuttava jo pitkään. Vuoden 2018 MM-kisoissa se antoi jo viitteitä potentiaalistaan, kun se sijoittui MM-kisoissa kolmanneksi. 

Lohkon ennakkoasetelmat ovat siis todella selkeät. Belgia on iso voittajasuosikki ja vaatisi melkoista ihmettä ettei se ykköstilaa nappaisi. Tanska on lähtökohtaisesti lohkon toiseksi laadukkain nippu, kun taas Venäjän ja erityisesti Suomen pitäisi venyä urotekoihin jatkopaikkaa varten.

Broidi


Lisäjännitystä EM-kisoihin? 


Muita aiheeseen liittyviä juttuja