Jalkapallon EM-kisat

EM-kisat alkavat Italian ja Turkin kohtaamisella

9.6.2021. Euro 2020 -turnaus alkaa vihdoin perjantaina tuskallisen pitkän odotuksen jälkeen. Viime kesäksi kaavailtu turnaus potkaistaan käyntiin Rooman Stadio Olimpicolla klo 22.00, kun huippuvireinen Italia kohtaa Turkin. Lue Broidin ennakko alta ja hyödynnä huipputarjous otteluun!


Turkki lähtee otteluun altavastaajana – Italia huippuvireisenä kisoihin

Turkki selvitti tiensä EM-kisoihin olemalla oman karsintalohkonsa toinen kaksi pistettä Ranskalle jääneenä. Turkki shokeerasi karsinnoissa jalkapallomaailmaa ottamalla sekä tasapelin että voiton Ranskan kustannuksella. Viime syksyn Nations League Turkilta meni kuitenkin heikommin sen tippuessa C-liigaan. Kevään MM-karsinnoissa se palasi jälleen kovalle tasolle voittamalla sekä Hollannin että Norjan.

Turkki on siis hyvinkin yllätysvalmis joukkue, eikä se taatusti päästä Italiaa perjantaina helpolla. Joukkueen pelaajisto koostuu pitkälti oman maan pääsarjatähdistä, mutta sillä on mukanaan myös Euroopan huippupelaajia kuten topparipari Merih DemiralCaglar Soyuncu, AC Milanin Hakan Calhanoglu sekä Ranskan liigan mestaruuden Lillen kanssa voittanut Burak Yilmaz.

Italia saapuu EM-kisoihin aivan käsittämättömässä vireessä, sillä se on pelannut nyt tappioitta 27 ottelua putkeen ja sille ollaan tehty ylipäätään maali viimeksi lokakuussa 2020. Roberto Mancinin valmentama joukkue selvisi kisoihin samasta karsintalohkosta Suomen Huuhkajien kanssa. Karsintojen jälkeen Italia on voittanut Nations Leaguessa A-liigassa oman lohkonsa ja pelannut kolme MM-karsintaottelua maalierolla 6-0.

Kenraalissa Italia pieksi EM-kisoissa esiintyvän Tsekin luvuin 4-0. Italian kisajoukkue koostuu neljää pelaajaa lukuunottamatta Serie A:ssa pelaavista pelaajista. Joukkueen menestys tulee puolustuspelaamisen lisäksi olemaan kiinni Serie A:ssa tuhoa tehneestä kolmikosta Ciro Immobile, Lorenzo Insigne ja Nicolo Barella.

Italia tulee olemaan perjantain ottelussa suuri suosikki jo pelkästään viimeaikaisen vireensä takia, mutta Turkki on kiusannut isompiaan aikaisemminkin. Itse otteluun on helppo ennakoida Italian pitävän palloa ja Turkin kyttäävän mahdollisuuksia vastahyökkäyksiin. Tuleeko Italian tappiottomien otteluiden putki päätökseen jo EM-kisojen ensimmäisessä ottelussa? Se selviää perjantaina klo 22.00 alkaen, kun kesän päätapahtuma pääsee liikkeelle Roomassa!


Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja