Jalkapallon EM-kisat

Ruotsi-Ukraina päättää jatkopelien ensimmäisen kierroksen

28.6.2021. Taistelu kahdeksan parhaan joukkoon pääsystä jatkuu tiistai-iltana Ruotsin ja Ukrainan kohtaamisella. Ruotsi lähtee otteluun selvänä suosikkina ja se on lunastamassa otteillaan turnauksen mustan hevosen viittaa. Lue Broidin ennakko alta ja nappaa huipputarjous länsinaapurin voitolle!


Ennakko: Ruotsi-Ukraina

Päävalmentaja Janne Anderssonin Ruotsi on jatkanut tässä turnauksessa siitä mihin se vuoden 2018 MM-kisoissa jäi. Upeasti valmennettu joukkue voitti E-lohkon saalistamalla kolmesta ottelusta seitsemän pistettä. Zlatan Ibrahimovicin poissaollessa joukkueesta puuttuu supertähdet, mutta Ruotsi pelaa joukkueena yhteen suurella sydämellä.

Ruotsin neljästä tehdystä maalista joukkueen tähti Emil Forsberg on tehnyt kolme. Joukkueen pelaaminen perustuu tiiviiseen puolustuspelaamiseen johon sillä on lisätä hyökkäysvoimaa Forsbergin lisäksi Alexander Isakin sekä Dejan Kulusevskin kaltaisilla nuorilla tähdillä. Loistavalla valmennuksella omistettu Ruotsi on iskostettu pelitavalla, joka tukee sen pelaajistoa ja jolla siitä saadaan maksimitulos ulos. Ruotsi ihastuttaa ammattimaisuudella ja joukkueena pelaamisella, joka voi kantaa tässä turnauksessa hyvinkin pitkälle. 

Ukraina vei Huuhkajien nenän edestä viimeisen paikan 16 parhaan joukkoon. Joukkue pääsi C-lohkosta jatkoon 2-1 voitolla Pohjois-Makedoniasta. Ukraina on toistaiseksi tehnyt turnauksessa neljä maalia ja näistä kaikista on vastannut kaksikko Roman YaremchukAndriy Yarmolenko. Joukkue kasautuu vahvoista yksilöistä Oleksandr Zinchenkon ja Ruslan Malinovskyn johdolla, mutta sen pelitapa ei tue yksilöitä samalla tavalla kuin Ruotsin vastaava. Ukrainan kohokohta turnauksessa on tähän asti ollut Hollannin haastaminen lohkovaiheen ensimmäisessä ottelussa. 

Ottelusta on helppo ennakoida vähämaalista, jossa Ukraina pyrkii maalipaikoille ohi vastustajan puolustuksen Ruotsin kärsivällisesti odottaen omaa iskunpaikkaansa. Aikaisemmin ennakossa nimetyt yksilöt ovat ottelussa suurennuslasin alla ja se joukkue jonka yksilöt onnistuvat ottelussa parhaiten on lähempänä jatkopaikkaa. Ruotsi lähtee pelitapansa ja turnauksen tähänastisten esitysten ansiosta otteluun selvänä ennakkosuosikkina ja Ukrainalta vaaditaan tiistai-iltana paljon parempaa verrattuna siihen, mitä se on toistaiseksi jalkapalloilevalle maailmalle antanut.


Katso tarjoukset vedonlyöntiin

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja