Jalkapallon EM-kisat

Englanti-Kroatia avaa C-lohkon ottelut sunnuntaina

11.6.2021. Jalkapallon EM-kisojen C-lohko pärähtää käyntiin sunnuntaina, kun lohkon ykkössuosikki Englanti kohtaa viimeisimmissä MM-kisoissa säväyttäneen Kroatian. Gareth Southgaten luotsaama Englanti lukeutuu jälleen kerran kisojen suurimpiin suosikkeihin. Lue Broidin ennakko ja hyödynnä huipputarjous otteluun!


Ennakko: Englanti-Kroatia

Englanti selvitti tiensä kisoihin helposti voittamalla oman karsintalohkonsa kuuden pisteen erolla seuraavaan. Karsintojen maalipörssin voitti tässäkin turnauksessa isossa roolissa oleva Harry Kane 12 maalilla. Englanti aloitti MM-karsinnat keväällä vakuuttavasti kolmella voitolla maalierolla 9-1. 

Englannin valmistautumista arvoturnaukseen on haitannut lukuisat loukkaantumiset. Trent Alexander-Arnold sekä Mason Greenwood jouduttiin jättämään jo joukkueen ulkopuolelle ja johtavien pelaajien Harry Maguiren sekä Jordan Hendersonin pelikunto on loukkaantumisten jäljiltä todella iso kysymysmerkki. Kilpailu pelipaikoista käy joukkueessa todella kuumana ja Southgatella on täysi päivätyö päättää nurmelle astuva avauskokoonpano sunnuntaille.

Varsinkin hyökkäysosastolle on valinnanvaraa kun joukkueen mukana ovat Kanen lisäksi muun muassa Jaden Sancho, Jack Grealish, Phil Foden, Marcus Rashford, Raheem Sterling ja Mason Mount. Hendersonin mahdollisesti poissaollessa Englannin joukkueessa on peliaikaa luvassa myös vasta 17-vuotiaalle sensaatiolle Jude Bellinghamille, jolla on täydet mahdollisuudet olla yksi koko kisojen parhaita nuoria pelaajia. 

Hallitseva MM-kisojen finalisti Kroatia lähtee viimeisimmästä arvokisasuorituksesta huolimatta altavastaajana sekä tuleviin EM-kisoihin että sunnuntain otteluun. Danijel Subasic, Ivan Rakitic ja Mario Mandzukic jättivät viimeisimmän MM-kisojen jälkeen joukkueen, mutta muuten Kroatia lähtee kesän kisoihin pitkälti samalla pelaajistolla kuin kolme vuotta sitten. Kroatia on tällä hetkellä suuri mysteerijoukkue, jonka suurin tähti on edelleen keskikentän maestro Luka Modric. Kroatialtakin löytyy laatua keskikentältä ja hyökkäyksestä, mutta ei aivan kuitenkaan samaan tapaan kuin Englannilta. Modricin lisäksi urotekoja Kroatialta on odotettavissa kaksikolta Ivan Perisic ja Mateo Kovacic

Sunnuntain otteluun Englanti lähtee suurena ennakkosuosikkina ja sen pelaajamateriaali päihittää Kroatian vastaavan selkeästi. Saako Englanti pelinsä kulkemaan sen loukkaantumishuolista huolimatta? Kroatian vire on myös mielenkiintoista nähdä, sillä sen peliesitykset ovat tottuneet viime vuosina vaihtelemaan isosti hyvän ja huonon välillä.


Katso tarjoukset vedonlyöntiin

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja