Jalkapallon EM-kisat

Espanja ja Ruotsi iskevät yhteen maanantaina

13.6.2021. E-lohkossa Espanjan ja Ruotsin välistä kohtaamista varjostaa pelin alla ilmaantuneet koronatartunnat, joten molemmat joukkueet joutuvat miettimään avauskokoonpanojaan. Espanja on joka tapauksessa selvä suosikki maanantai-illan otteluun. Lue Broidin ennakko alta ja nappaa huipputarjous peliin!

Ennakko: Espanja-Ruotsi

Molemmista joukkueista on ottelun alla asetettu kaksi pelaajaa karanteeniin positiivisen koronatestin takia. Espanjalta ovat poissa kokenut Sergio Busquets sekä toppari Diego Llorente ja Ruotsilta vastaavasti ovat poissa lupaavat nuorukaiset Mattias Svanberg sekä Dejan Kulusevski

Arvokisojen kestomenestyjä Espanja hoiti itsensä EM-kisoihin vaivoitta häviämättä karsinnoissa otteluakaan. Espanja ja Ruotsi olivat karsinnoissa samassa karsintalohkossa ja keskinäiset kohtaamiset menivät Espanjalle maalierolla 4-1. Espanja pöllyytti lisäksi Saksaa Nations Leaguen marraskuisessa ottelussa lukemin 6-0. Espanjan päävalmentaja Luis Enrique aiheutti ennen turnausta kohun jättämällä Real Madridin pelaajat ulos joukkueestaan, mikä tarkoitti sitä, että Nacho Fernandezia, Marco Asensiota tai Sergio Ramosia ei nähdä kesän kisoissa. Kisojen yksi mielenkiintoisimpia pelaajia on Ranskan maajoukkueen Espanjan vastaavaan vaihtanut Aymeric Laporte. Kansainvälisen läpimurron porteilla ovat joukkueesta isolle yleisölle tuntemattomat Pedri, Ferran Torres sekä Gerard Moreno

Ruotsi lähtee kisoihin edellisiltä vuosilta tutulla pelaajarungolla, joka on yksi kisojen vanhimmista. Paluunsa maajoukkueeseen julkistanut Zlatan Ibrahimovic joutui jäämään joukkueen ulkopuolelle loukkaantumisen takia. Ruotsi on pelannut viime aikoina vakuuttavasti varsinkin puolustussuuntaan syksyn Nations Leaguea lukuun ottamatta. Sen mahdollisuudet menestykseen ovat myös tulevissa kisoissa puolustuspelin onnistumisessa sekä onnistuneissa vastahyökkäyksissä. Real Sociedadissa kuluneella kaudella 17 maalia La Ligassa iskenyt Alexander Isak on Emil Forsbergin ohella joukkueensa tärkeimpiä pelaajia. 

Espanja omaa hirmuisen määrän talenttia varsinkin hyökkäyspäähän ja Ruotsi yrittää maanantaina vastata siihen kompaktilla puolustuspelaamisellaan. Ruotsin on maanantaina pisteitä saadakseen hyödynnettävä sen harvat maalintekopaikat.


Leo-Leijona jo testattu? Katso muut tarjoukset

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja