Jalkapallon EM-kisat

Tanska hakee ensimmäisiä pisteitä torstaina Belgiaa vastaan

16.6.2021. Suomen lohkossa Tanska ja Belgia iskevät yhteen torstai-iltana Kööpenhaminassa Parkenin stadionilla. Ottelun alla suurin kysymysmerkki on tanskalaisten henkinen kapasiteetti Christian Eriksenin lauantaisen tuupertumisen jälkeen. Lue ennakko alta ja hyödynnä huipputarjous!


Ennakko: Tanska-Belgia

Belgia aloitti turnauksensa odotetun vahvasti viime lauantaina Venäjää vastaan. Maalitykki Romelu Lukaku pääsi heti ensimmäisessä ottelussa hurjaan iskuun iskemällä kaksi maalia. Huolenaiheita toisaalta Belgialle toi Timothy Castagnen ja Jan Vertonghenin loukkaantumiset, joihin sillä ei puolustuspäässä yksinkertaisesti ole varaa. Belgia loisti hyökkäyspelaamisensa lisäksi Venäjää vastaan puolustuspäässä päästäen vain yhden laukauksen omaa maaliaan kohti. Belgia vaikuttaa jo nyt hirvittävän vaaralliselta joukkueelta, mutta kuinka vaarallinen se onkaan kun Kevin De Bruyne palaa kokoonpanoon ja Dries Mertens sekä Eden Hazard pääsevät omalle tasolleen. 

Tanskaa on järkyttänyt viime päivät Christian Eriksenin tapaus. Joukkueen päävalmentaja Kasper Hjulmand on myöntänyt lauantaisen ottelun jälkeen, että katuu ottelun jatkamista sairauskohtauksen jälkeen. Joukkueen kapteeni Simon Kjaer joutui tulemaan lauantaina reilun tunnin jälkeen vaihtoon häntä vallinneen tunnemyrskyn vuoksi. Miten Tanska on päässyt tästä henkisestä taakastaan yli? Tanskalla ei ole torstaina varaa minkäänlaiseen epävarmuuteen tai epäröintiin, sillä muuten belgialaista ukkoa tulee ohi vasemmalta ja oikealta verkon soidessa omissa. Suomea vastaan Tanska pääsi pallon kanssa boksiin useaan otteeseen, mutta tuntui, että joukkueella ei juuri nyt ole paikalla paikkoja hyödyntävää ykköskärkeä. Martin Braithwaite oli viime ottelussa ihan pirteä haastoineen, mutta kaksikko Jonas WindYussuf Poulsen vaelteli pahasti varjojen mailla. 

Tanskalla alkaa torstaina ensimmäisen tappion jälkeen olla melkein “pakkopisteiden” paikka. Pisteiden ottaminen ei tule kuitenkaan olemaan helppo tehtävä, sillä vastaan asettuu tähän mennessä kisojen vakuuttavin joukkue. Tanskan pitäisi kyetä kääntämään ympärillään vallitseva tilanne positiiviseksi voimavaraksi, mutta onnistuuko se siinä näin nopeasti?


Katso tarjoukset vedonlyöntiin

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja