Jalkapallon EM-kisat

Englannin matka jatkuu Ukrainaa vastaan

1.7.2021. Jalkapallon palaamisesta kotiin ollaan jälleen kohistu Englannin tiputettua Saksan neljännesvälierissä. Englannin seuraava haastaja on Ruotsin dramaattisten vaiheiden jälkeen edellisellä kierroksella pudottanut Ukraina. Lue ennakko lauantaina Roomassa pelattavaan otteluun alta!


Ennakko: Ukraina-Englanti

Ukraina pelasi turnauksen parhaan ottelunsa oikeaan paikkaan, kun se voitti Ruotsin edellisessä ottelussa jatkoajan jälkeen lukemin 1-2. Alkulohkovaiheessa vielä vaisuhkoksi jäänyt Ukraina oli terävöittänyt hyökkäystään jatkopeleihin ja se pystyi luomaan hyviä tilanteita pitkin ottelua. Turnauksen ensimmäiset minuutit jatkoajalla pelannut Artem Dovbyk ratkaisi voiton joukkueelleen aivan jatkoajan loppuhetkillä. Päävalmentaja Andriy Shevchenkon joukkue on saanut otteistaan paljon kritiikkiä pitkin turnausta, mutta nyt sille kritiikille saatiin vastiketta voiton myötä. Ukrainan haaste kuitenkin kasvaa lauantaille todella paljon ja joukkueelta vaaditaan ison luokan venymistä.

”It’s coming home” raikuu jälleen pitkin Lontoon katuja Englannin marssiessa kahdeksan parhaan joukkoon. Joukkue pelasi erittäin tyylikkään ottelun edellisellä kierroksella 2–0-voitossa Saksasta. Päävalmentaja Gareth Southgate teki kyseiseen otteluun taktisen muutoksen vaihtamalla viiden pelaajan puolustuslinjan neljän linjaan. Taktinen muutos osui aivan nappiin ja Englanti jätti Saksan vaille mahdollisuuksia.

Todennäköisesti Ukrainaa vastaan joukkue palaa neljän linjaan vastustajan helpottuessa varsinkin omaan puolustuspäähän nähden. Englannin kannalta todella iso asia Saksaa vastaan oli joukkueen kapteenin Harry Kanen tekemä turnauksen avausmaali. Southgatella on jälleen kokoonpanonsa kanssa mietinnän paikka, sillä Ukrainaa vastaan joukkue tulee pitämään paljon palloa, jolloin voimaa ja luovuutta tarvitaan hyökkäyspäähän. 

Ottelun ennakkoasetelmat ovat selkeät. Englanti pitää palloa ja hakee maltilla tarvittavat maalipaikat. Ukrainan haaste on valtava, sillä Englannille ei olla vieläkään tehty maaliakaan tässä turnauksessa. Ukrainan käyrä on ollut kuitenkin nouseva, joten se varmasti kasvaneen itseluottamuksen myötä yrittää pitää pelin mahdollisimman kauan 0–0-tilanteessa. Ottelun pitäisi olla Englannille vain suupala kohti välieriä, mutta Ukraina on varmasti eri mieltä asiasta.


Löydät tarjoukset vedonlyöntiin

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja