Jalkapallon EM-kisat

Puolivälierien odotetuin ottelu pelataan perjantai-iltana

1.7.2021. EM-kisojen puolivälierissä pelataan perjantain myöhäisillassa erittäin herkullinen Belgian ja Italian välinen kamppailu. Italia on otteillaan naulannut itsensä yhdeksi suurimmista mestarisuosikeista, kun taas Belgian yllä on perjantaihin tultaessa paljon kysymysmerkkejä. Lue ennakko alta ja nappaa jättikerroin suosikkisi voitolle!

Ennakko: Belgia-Italia

Belgia selvitti tiensä kahdeksan parhaan joukkoon jäljellä olevista joukkueista vähiten vakuuttavalla esityksellä. Belgia kaatoi edellisessä ottelussa Portugalin 1-0 Thorgan Hazardin kaukolaukauksella, mutta sen pelillinen esitys oli ottelussa harvinaisen passiivinen. Belgia oli ottelussa Portugalia vastaan parempi lähinnä vain maalinteon tehokkuudessa. Kevin De Bruynen loukkaantuminen toisen puoliajan alussa oli joukkueelle todella iso kolaus, sillä sen pallollinen pelaaminen laski minimiin supertähden lähdettyä kentältä. 

De Bruynen pelaaminen tulevassa ottelussa on vielä epävarmaa ja kuten edellisessä ottelussa nähtiin, niin miehen poissaolo olisi Belgian kannalta lähellä katastrofia. Belgian tehot ovat tulevassa ottelussa hyvin paljon Eden Hazardin sekä Romelu Lukakun harteilla. Ennakkoon ajateltuna Italia voi vastustajana jopa sopia Belgialle hyvin, sillä se pääsee iskemään pallonhallintaa vastaan vastahyökkäyksillä, vaikkakin ne eivät ole sen kohdalla tässä turnauksessa toistaiseksi vielä toimineet. 

Italia selvitti tiensä puolivälieriin pidemmän kaavan kautta kun se voitti Itävallan jatkoajan jälkeen lukemin 2-1. Itävalta yllätti ottelussa peliesityksellään, mutta tosiasiassa Italialla ei ollut missään vaiheessa ottelua suurempaa hätää. Italia laittoi jatkoajalla vaihtopelaajien johdolla vaihteen isommalle tehden kaksi maalia jatkoajan ensimmäiseen viiteentoista minuuttiin. Italian joukkueesta huokuu suuri itseluottamus ja usko omaan tekemiseen. Sillä on todella laaja materiaali joka kestää vertailua lähes mihin tahansa maahan. Italian keskikenttä on aivan turnauksen kärkeä Marco Verratin toivuttua pelikuntoon. Verratti-Nicolo BarellaJorginho keskikenttäkolmikko tulee ottamaan ottelun haltuunsa myös tulevana perjantaina. 

Italia tuskin hätkähtää perjantaina Belgian hyökkäysvoimasta. Se tulee pitäytymään perjantaina omassa pelisuunnitelmassaan, jossa suojellaan omaa maalia pitämällä palloa. Belgialta vaaditaan tulevassa ottelussa suuremman luokan venymistä sekä De Bruynen mukana oloa, sillä Italia on ollut turnauksessa todella vakuuttava joukkue.


Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja