Jalkapallon EM-kisat

Huuhkajat hakee jatkopaikkaa maanantaina Belgiaa vastaan

18.6.2021. Markku Kanervan Huuhkajat taistelee tosissaan paikasta jatkopeleihin ja 16 parhaan joukkoon alkulohkon viimeisessä ottelussa Belgiaa vastaan. Pisteet auttaisivat varmistamaan jatkopaikan, mutta haaste tulevassa ottelussa tulee olemaan valtava. Lue Broidin ennakko alta ja hyödynnä huipputarjous matsiin!


Ennakko: Suomi-Belgia

Jalkapallon EM-kisojen B-lohko saatetaan päätökseen maanantai-iltana. Belgia lähtee viimeisiin otteluihin lohkon kärjestä kahdella voitolla varmistaen jo jatkopaikkansa. Venäjä tulee lohkossa toisena ennen kolmantena olevaan Suomea keskinäisen voittonsa ansiosta. Tanska on kahden ottelun jälkeen ilman pisteitä kahdella tappiolla. 

Voitto maanantaina tarkoittaisi Huuhkajille automaattisesti jatkopaikkaa. Suomi on lähellä jatkopaikkaa myös, jos se onnistuu ottamaan tasapelipisteen Belgialta. Suomi nousisi silloin neljään pisteeseen ja se olisi tällöin lohkokakkonen, jos Tanska voittaa Venäjän. Mikäli Venäjä voittaa maanantaina Tanskan on Suomi lohkokolmonen. EM-kisoissa jokaisen lohkon neljä parasta kolmanneksi sijoittunutta joukkuetta pääsee jatkopeleihin. Eli jännitettävää ja spekuloitavaa riittää Huuhkajien osalta aina lohkopelien loppumiseen asti. 

Huuhkajat kärsi keskiviikkona kirvelevän 0-1 tappion Venäjälle. Suomen ensimmäinen puoliaika oli varovainen, vaikkakin pallo saatiin maaliin jo viidennellä minuutilla. VAR kuitenkin vei ilon Joel Pohjanpalon johtomaalista. Kanerva teki kyseiseen otteluun yhden muutoksen kun Rasmus Schuller nostettiin Tim Sparvin tilalle keskikentälle. Schuller on loistava pallonriistäjä, mutta oletuksena on, että joukkueen kapteeni Sparv nostetaan ratkaisevaan Belgia-otteluun takaisin avauskokoonpanoon. Pohjanpalo on äitynyt huippuvireeseen ratkaisevassa paikassa ja maalinälkää mieheltä löytyy niin kuin Venäjää vastaan nähtiin.

Suomen kannalta pelottava uutinen oli Kevin De Bruynen paluu pelikentille torstaina. Manchester Cityn tähtipelaaja käänsi joukkueensa tappioaseman yksin voitoksi Tanskaa vastaan. Huuhkajien puolustukselta vaaditaan maanantaina täydellistä ottelua ja sen lisäksi vastahyökkäysten sekä maalipaikkojen luomisen on onnistuttava paremmin kuin Venäjää vastaan. Belgia on kuitenkin horjutettavissa, sillä Tanska yllätti sen totaalisesti aktiivisuudellaan ensimmäisellä puoliajalla, kunnes De Bruyne käänsi tilanteen toisella puoliajalla päälaelleen. Eräänlaista Pietarin ihmettä olisi maanantaina tarjolla ja toivottavasti Huuhkajien jatkopaikka olisi entistä lähempänä maanantain otteluiden jälkeen.


Löydät muut tarjoukset

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja