Jalkapallon EM-kisat

Englanti ja Tanska taistelevat finaalipaikasta

5.7.2021. EM-kisojen toinen finalisti ratkeaa keskiviikkona, kun Englanti ja Tanska iskevät yhteen Wembleyn illassa. Pienimuotoisena yllättäjänä neljän parhaan joukkoon marssinut Tanska on ottelussa ison haasteen edessä, mutta mahdollisuudet voittoon ovat olemassa. Lue ennakko alta ja nappaa jättikerroin Tanskan voitolle!


Ennakko: Englanti-Tanska

Englannin marssi jatkui viime lauantaina vakuuttavana kun se kaatoi Ukrainan leikitellen lukemin 0-4. Voiton takuumiehinä ottelussa olivat tässä turnauksessa kritiikkiä saanut ja kahdesti Ukrainaa vastaan maalannut hyökkääjä Harry Kane sekä kaksi maalisyöttöä ottelussa saalistanut vasen laitapakki Luke Shaw. Lisäksi Jordan Pickford pelasi kaikki ottelut mukaan lukien viidennen peräkkäisen nollapelinsä Englannin maalilla. 

Englantia ollaan kritisöity turnauksessa tylsänä joukkueena, mutta fakta on se, että joukkue pelaa parhaimmillaan olemalla “tylsä”. Englanti johti jo reilun tunnin jälkeen Ukrainaa 0-4, jolloin päävalmentaja Gareth Southgate sai lepuuttaa avainpelaajiaan ottamalla heidät vaihtoon. Tämä tulee olemaan joukkueelle iso etu keskiviikkona Wembleyn kotiyleisön lisäksi. Kaikki on tulevassa ottelussa pedattu Englannin menestykselle.

Tanska on sensaatiomaisesti raivannut tiensä aina välieriin asti ja se näkyy joukkueesta. Joukkue oli selvästi väsyneempi puolivälieräottelussa Tsekkiä vastaan, mutta se siitä huolimatta puolusti ja taisteli itselleen hienon 1-2 voiton. Loukkaantumisista pitkin turnausta kärsinyt Tanska sai edelliseen otteluun kaksi ison profiilin paluumuuttajaa kun sekä Yussuf Poulsen että Daniel Wass palasivat joukkueen pelaavaan kokoonpanoon. Joukkueen rasitus on kuitenkin tällä hetkellä äärimmillään, mikä näkyi Tsekkiä vastaan muun muassa Andreas Christensenin jättäessä ottelun kesken. 

Tanska pelasi edellisen ottelunsa Bakussa, josta on matkarasitusta varmasti tullut juuttien kroppaan. Englanti pääsee Wembleylle juoksuttamaan Tanskaa, jolle on taatusti luvassa hikinen iltapuhde. Toisaalta Tanska on tässä turnauksessa juuri se joukkue, joka voi päästä kaikkien edessä olevien vaikeuksien kautta voittoon. Kane on Tanskan kannalta kuitenkin päässyt ikävään aikaan huippuvireeseen, eikä Englanti ole päästänyt näissä kisoissa edelleenkään maaliakaan.


Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja