Jalkapallon EM-kisat

Tsekki ja Tanska iskevät yhteen puolivälierissä lauantaina

1.7.2021. Puolivälierien toisen pelipäivän avaa Tsekin ja Tanskan kohtaaminen kello 19.00. Ottelusta on tulossa laadukas ja tasainen, sillä molemmat raivasivat tiensä tähän vaiheeseen erittäin tyylikkäästi. Lue Broidin ennakko alta ja nappaa lisäjännitystä otteluun!


Ennakko: Tsekki-Tanska

Tsekki selvisi puolivälieriin sensaatiomaisesti voittamalla Hollannin 0-2. Hollanti oli ottelussa sanalla sanoen huono ja otti punaisen kortin, mutta Tsekki hallitsi ottelua omalla tekemisellään ensimmäisestä minuutista lähtien. Joukkueen suoritusta kuvaa hyvin myös se, että Tsekin kaksi tärkeää avauskokoonpanonpelaajaa Jan Boril sekä Vladimir Darida olivat kyseisessä ottelussa poissa kokoonpanosta. 

Tsekki pelaa todella tiiviinä joukkueena, joka on äärettömän vaikea voittaa. Toistaiseksi Tsekin on tässä turnauksessa onnistunut voittamaan huippuvireinen Englanti. Patrik Schick häärii edelleen joukkueen suurimpana tähtenä neljällä turnauksessa tehdyllä maalilla. Tsekki tuskin lähtee tässä vaiheessa enään peruuttelemaan, joten siltä tullaan lauantaina näkemään todella aggressiivista ja ennakkoluulotonta pelaamista.

Tanska oli neljännesvälierävaiheessa suvereeni, kun se kaatoi Walesin tylyin 0-4 lukemin. Tämän turnauksen “kohtalon” joukkueesta olivat kyseisessä ottelussa sivussa Christian Eriksen, Yussuf Poulsen sekä Daniel Wass. Kyseinen kolmikko on sivussa myös lauantain ottelusta. Poissaolijoiden tilalle on löytynyt joukkueesta uusia vastuunkantajia, sillä Walesia vastaan ensimmäisen kerran tässä turnauksessa avauskokoonpanossa ollut Kasper Dolberg teki ottelussa heti kaksi isoa maalia maalleen. Vasemmalla laidalla Tanskalla puolustava Joakim Maehle on lisäksi nostanut isosti profiiliaan olemalla toistaiseksi yksi turnauksen parhaista pelaajista. 

Tanskalle tämänvuotinen turnaus ei ole mikä tahansa turnaus. Eriksenin tapauksen jälkeen joukkue on hitsautunut uskomattomalla tavalla yhteen, joka tulee näkymään tulevissa otteluissa. Loukkaantuneet pelaajat kannustavat toisiaan ja jokaista maalia tuuletetaan kuin mestaruutta. Tanskan kohdalla turnauksessa on kyse jostain paljon suuremmasta kuin vain urheilusta ja menestyksestä. Näistä syistä Tanska lähtee lauantain otteluun isona ennakkosuosikkina.


Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja