Jalkapallon EM-kisat

Portugali ja Ranska pistävät kisojen lohkovaiheen päätökseen

21.6.2021. Jalkapallon EM-kisojen lohkovaihe saatetaan päätökseen keskiviikkoiltana Portugalin ja Ranskan kohtaamisella. Molemmille joukkueille kisojen edellinen ottelu oli erityisen hankala ja Portugalilla on vielä iso haaste päästä jatkopeleihin. Lue ennakko alta ja hyödynnä huipputarjous otteluun!

Ennakko: Portugali-Ranska

F-lohkossa koettiin huimia hetkiä toisella kierroksella, kun ensin Unkari haki 1-1 tasatuloksen Ranskasta ja tämän perään Saksa pöllyytti Portugalia lukemin 2-4. Viimeiselle kierrokselle Ranska lähtee lohkon kärjestä neljällä pisteellä. Saksa ja Portugali tulevat perässä kolmella pisteellä Unkarin pitäessä perää yhdellä pisteellä. 

Vakuuttavan avausottelun pelannut Portugali oli todella haavoittuvainen Saksaa vastaan. Laitapelaamisen kautta kulkenut Saksan hyökkäyspelaaminen oli Portugalille liikaa ja se rynni jatkuvasti maalipaikoille muun muassa Robin Gosensin johdolla. Toki huonoa tuuriakin oli joukkueella mukana kahden oman maalin verran, mutta Saksa pääsi murtautumaan Portugalin linjojen väliin aivan liian helposti. Joukkueen onneksi sen 36-vuotias supertähti Cristiano Ronaldo on jälleen huppuvireessä iskettyään kahteen otteluun kolme maalia ja rikkomalla samalla EM-kisahistorian maaliennätyksen. Diogo Jota sai edellisessä ottelussa myös kisojen avausmaalinsa antaen Ronaldolle hänen tarvitsemaansa tulitukea. Bruno Fernandes on ollut kisoissa toistaiseksi kaukana omasta Valioliigan dominoinnista, joten Renato Sanchesin ja kumppaneiden on nostettava pelinrakentelussa Portugali uudelle tasolle mieliäkseen jatkoon alkulohkosta. 

Ranska oli lauantaina tuntemattoman edessä kun se yllätettiin pitkän ajanjakson jälkeen housut kintuissa Unkarin toimesta. Kisojen suurin mestarisuosikki ei viimeistellyt ensimmäisellä puoliajalla omista maalipaikoistaan ja klassisesti Unkari kävi puoliajan lopuksi iskemässä maalinsa sen ainoasta hyökkäyksestä. Toisella puoliajalla Ranskan takaa-ajo oli ontuva ja Antoine Griezmann pelasti maalillaan pisteen Ranskalle. Paljon kehutusta Ranskasta on ilmennyt ongelmakohtia kisojen aikoja. Karim Benzemalla on iso lukko pelaamisessaan ja Paul Pogban sekä N´Golo Kanten rinnalla on toistaiseksi vieraillut pelkkiä turisteja. 

Kumpi joukkueista pystyy parantamaan enemmän omaa peliään? Portugali tarvitsee kipeästi pisteitä kamppailussa paikasta 16 parhaan joukkoon ja se tulee taatusti näkymään sen pelaamisessa keskiviikkona. Kimuraisen F-lohkon asetelmat ratkaistaan keskiviikkoiltana ja näitä otteluita sinä et haluat missata!


Leo-Leijona jo testattu? Katso muut tarjoukset

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja