Jalkapallon EM-kisat

EM-kisojen jatkopelit käyntiin lauantaina

24.6.2021. Jalkapallon EM-kisojen alkulohkot on nyt pelattu ja lauantaina on aika käynnistää 16 parhaan joukkueen jatkopelit. Lauantai-iltana on edessä heti huippuottelu, kun A-lohkon voittaja Italia saa vastaansa C-lohkossa toiseksi sijoittuneen Itävallan. Lue Broidin ennakko alta ja hyödynnä huipputarjous otteluun!

Ennakko: Italia-Itävalta

Italia on alkulohkon dominoinnillaan noussut kisojen suurimmaksi ennakkosuosikiksi. Joukkue selvitti A-lohkon puhtaasti kolmella voitolla ja kolmella nollapelillä maalierolla 7-0. Italia oli Englannin lisäksi alkulohkovaiheessa ainut joukkue, joka ei päästänyt omaan päähän maaliakaan. Kaikki maaottelut mukaan lukien Italia on nyt pelannut jatkopeleihin tultaessa 11 nollapeliä putkeen eli Itävallalla riittää töitä tulevassa ottelussa. 

Saapasmaan parhaina maalintekijöinä alkulohkossa häärivät kahdella maalilla hyökkääjä Ciro Immobile sekä loistavan turnauksen tähän mennessä pelannut keskikenttäpelaaja Manuel Locatelli. Päävalmentaja Roberto Mancini kierrätti pelaajiaan alkulohkon viimeisessä ottelussa, joten avainpelaajat pääsevät lauantaille levänneenä. Italian kohdalla isoin kysymysmerkki tulee jatkossa olemaan toppariparin Giorgio Chiellinin ja Leonardo Bonuccin pelikunto, sillä kokenut kaksikko on ollut suurella rasituksella tiiviissä turnauksessa.

Suurena altavastaajana lauantaille lähtevä Itävalta oli C-lohkon toinen voittamalla lohkossaan  Pohjois-Makedonian ja Ukrainan. Itävalta on lähtökohtaisesti ongelmissa Italian kanssa, sillä sen yksikään hyökkääjä ei ole tähän mennessä vakuuttanut tässä turnauksessa. Bundesliigassa 16 maalia päättyneellä kaudella tehnyt Sasa Kalajdzic on ollut alavireinen, Michael Gregoritschiä ei tunneta kliinisenä maalintekijänä ja nimekkäin Marko Arnautovic on toistaiseksi lähinnä keskittynyt räyhäämiseen. Luovuutta joukkueesta löytyy kera Marcel Sabitzerin ja David Alaban, mutta kuka iskee pallot maaliin heidän tarjoilustaan?

Italia tulee olemaan lauantaina valtava ennakkosuosikki ja se saapuu Wembleyllä pelattavaan otteluun suurella itseluottamuksella. Itävallan toiveet kahdeksan parhaan joukkoon pääsyssä ovat vastahyökkäyksissä. Paikkoja sille tuskin tulee ottelussa kovinkaan montaa, joten sen on hyödynnettävä niistä jokainen.


Leo-Leijona jo testattu? Katso muut tarjoukset

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja