Jalkapallo

HJK:n eurotaival jatkuu torstaina Neftçiä vastaan

10.8.2021 HJK:n taival Eurooppa-liigan karsinnoisssa jatkuu torstain kotiottelulla azerbaidzanilaista Neftçi Bakua vastaan. Ensimmäinen osaottelu päättyi lukemiin 2-2, joten helsinkiläiset lähtevät yhteen seurahistoriansa suurimmista otteluista loistavista lähtöasetelmista. Lue Broidin ennakko alta ja nappaa lisäjännitystä matsiin!

Ennakko: HJK – Neftçi Baku

Viikon takainen kohtaaminen Bakussa oli erittäin tasainen ja maalirikas. Kotijoukkue Neftçi teki omat maalinsa kahdella kaukolaukauksella, kun taas HJK viimeisteli häkkinsä vastustajan boksista. Helsinkiläisten maaleista ottelussa vastasivat Roope Riski sekä Jair

HJK pelaa tällä hetkellä todella tiiviissä ottelutahdissa ja se pelasikin edellisen kerran lauantaina KTP:n vieraana. Ottelu päättyi Klubin 1-0-voittoon Filip Valencicin maalilla. HJK teki hiljattain myös uuden pelaajahankinnan, kun vuonna 2018 FC Lahdesta Puolaan siirtynyt 23-vuotias hyökkääjä Santeri Hostikka saapui seuraan tehden debyyttinsä viikonloppuna Kotkassa. HJK:lla on tulevassa ottelussa valtavat panokset, sillä otteluparin voittamalla sille irtoaa vähintään paikka tänä syksynä alkavan Konferenssiliigan lohkovaiheesta.

Viime kaudella Azerbaidzanin pääsarjan voittanut Neftçi on saanut HJK:sta poiketen levätä ja valmistautua tulevaan koitokseen viikon verran, joten se varmasti heittää kunnon vastuksen kotijoukkueelle torstaina Bolt Arenalla. 

HJK tiedostaa ottelun panokset, joten se tulee ottamaan ottelun haltuunsa taatusti heti ensimmäisestä minuutista lähtien. HJK on pelannut kesän karsinnoissa jo kaksi hyvää kotiottelua voittaen ensin montenegrolaisen Buducnostin lukemin 3-1 ja pelaten 2-2-tasapelin Ruotsin suurseura Malmön kanssa. Lisäksi tämän kauden Veikkausliigassa HJK on ollut kotonaan voittamaton: seitsemästä matsista on taskussa kuusi voittoa maalierolla 15-4.

Helsinkiläisten maalinteko lepää torstaina jälleen tuttujen miesten harteilla. Roope Riski haistaa hyökkääjänä hyvin pienenkin maalipaikan ja Valenciciltä on odotettavissa ensimmäisen osaottelun tapaan aktiivista tekemistä hyökkäyspäässä.

HJK on takonut näitä karsintoja jo useamman vuoden ja se on ollut tänä vuonna rohkea sekä sitkeä kovia kansainvälisiä vastustajia vastaan. Päättäväisyys ja usko ovat avaintekijöitä, joihin HJK:n ottelu tulee ratkeamaan niin hyvässä kuin pahassa. Yksinkertaisesti kaikki muu kuin voitto tästä otteluparista olisi helsinkiläisseuralle suuri pettymys.

Leo-Leijona jo testattu? Katso muut tarjoukset

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja