Jääkiekko

Liiga käynnistyy Lukon ja TPS:n kohtaamisella

7.9.2021. Liigakausi 2021-22 käynnistetään torstaina Raumalla viime kauden finaaliuusinnalla, kun Lukko saa Kivikylän Areenalle vieraakseen TPS:n. Lukko oli viime kaudella Liigan suvereeni hallitsija. Millaisen startin hallitseva Suomen mestari saa kauteensa torstaina? Lue ennakko alta ja hyödynnä huipputarjous kauden avausotteluun!

Ennakko: Lukko – TPS

Rauman Lukko onnistui viime kaudella voittamaan Suomen mestaruuden 58 vuoden tauon jälkeen. Se voitti ensin koronan sekoittaman runkosarjan, jonka jälkeen se jyräsi pudotuspeleissä aina mestaruuteen asti häviten vain kaksi pudotuspeliottelua.

Mestarijoukkue on kokenut tälle kaudelle isoja muutoksia ja täten uusi päävalmentaja Marko Virtanen on joukkueensa kanssa kovassa paikassa. Virtasen paineet onnistua ovat kovat, sillä edellinen päävalmentaja Pekka Virta teki viime kaudella upeaa työtä joukkueen peräsimessä.

Viime kauden jälkeen myös joukkueen pelaajistossa vaihtuvuus on ollut suurta, sillä joukkueen jätti peräti kymmenen pelaajaa. Merkittävimmät lähtijät olivat Liigan parhaaksi pelaajaksi valittu Robin Press, pistepörssin toiseksi sijoittunut Daniel Audette sekä HIFK:hon poistunut Eetu Koivistoinen. Tämän kauden Lukko ei ole pelaajamateriaaliltaan edelliskauden vertainen, mutta silti kyvykäs kilpailemaan sijoituksesta neljän parhaan joukkoon.

Turun Palloseuran lähtökohdat tulevaan kauteen ovat hyvinkin samanlaiset Lukon kanssa. Myös kärkipäähän tällä kaudella ennakoitu TPS vaihtoi kauden jälkeen päävalmentajaa. Yllätyshopealle joukkueen luotsannut Raimo Helminen sai lähteä ja tilalle tuli Suomen juniorimaajoukkueissa menestystä kartuttanut Jussi Ahokas.

TPS:n kokoonpanosta on poistunut tälle kaudelle paljon tulivoimaa joukkuetta viime kaudella kannatelleiden ulkomaalaisten Timur Ibragimovin, Ruslan Ishakovin ja Josh Kestnerin myötä. Joukkueen tuloksenteko on laskettu jälleen viime kauden tapaan seuraan saapuneiden ulkomaalaisvahvistusten harteille.

Molemmat joukkueista ovat jo aloittaneet kautensa Champions Hockey Leaguessa. Lukko on kerännyt neljästä pelaamastaan ottelusta kahdeksan pistettä, kun taas TPS on kerännyt neljästä ottelusta vaivaisen yhden pisteen, mikä ei riitä tuleviin jatkopeleihin.

Raumalla nousee torstaina mestaruusviiri kattoon, mikä nostanee joukkueen halua ja asennetta ottelua kohden. Lukko on ottelussa ennakkosuosikki, sillä TPS on ollut kauden alla todella vaisu. Sillä on ollut ongelmia joukkueena sekä puolustamisessa että maalinteossa.

Leo-Leijona jo testattu? Katso muut tarjoukset

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja