Jääkiekko

Liigaennakko: Tappara ja HIFK ylitse muiden

9.9.2021. Kiekkokausi on alkanut! Broidin liigaennakossa käydään läpi jokainen joukkue, legendaarista kausiveikkausta unohtamatta. Mikä on hallitsevan mestarin Lukon iskukyky? Mitä tekee Olli Jokinen Jukurien peräsimessä? Ota ennakko lukuun alta ja hyödynnä huipputarjous Liigan ensimmäisille kierroksille!

Veikkaa 25 eurolla ilman riskiä

  1. Avaa pelitili
  2. Talleta 25 euroa
  3. Veikkaa koko summalla Liigan matseja (minimikerroin 2.OO)
  4. Jos et tuplaa varojasi 24 tunnissa, saat panoksesi takaisin ilman kierrätysehtoja!

1. Tappara

Viime kauden välieräjoukkue Tappara on juuri nyt sarjan suurin mestarisuosikki. Tapparan materiaalin leveys ja laadukkuus ovat sarjan eliittiä nostaen sen automaattisesti kärkiseuraksi. Jussi Tapolan käskyttämä joukkue on ollut Champios Hockey Leaguessa täysin suvereeni ja varsinkin maalinteon suhteen joukkue tuntuu olevan terävänä heti alusta alkaen. Onko nyt sen kirkkaimman aika neljän vuoden tauon jälkeen?

2. HIFK

Mestaruutta vuosia metsästäneen HIFK:n menestyminen ei tulevana kautena jää kiinni materiaalista. Ratkaiseva palanen seisoo joukkueen penkin päässä. Suomikiekon suuri sankari Ville Peltonen palaa Nordikselle päävalmentajan ominaisuudessa. Joukkueen hyökkäysosasto kestää vertailun mihin joukkueeseen tahansa kun taas puolustus vaikuttaa hieman kapealta.

3. Lukko

Raumalla juhlittiin viime keväänä Suomen mestaruutta pitkän tauon jälkeen kun päävalmentajana ollut Pekka Virta sai revittyä maksimin todella laadukkaasta kokoonpanosta. Seuran pohja on vankka, mutta päävalmentajan ja avainpelaajien vaihtuminen tulevalle kaudelle ei voi olla näkymättä tulevalla kaudella. Lukon kokoonpanosta löytyy kuitenkin edelleen laajuutta sekä laatua horjuttamaan sarjan terävintä kärkiä.

4. TPS

Sensaatiomaisen hopeakauden jälkeen Turussa puhaltavat uudet tuulet. Päävalmentaja vaihtui Raimo Helmisestä Suomen juniorimaajoukkueissa marinoituneeseen Jussi Ahokkaaseen. Joukkue on ollut suurissa vaikeuksissa ennen kautta pelatussa Champions Hockey Leaguessa, mutta joukkueen pelaaminen tulee takuulla kehittymään kauden mittaan niin, että se lunastaa lopulta kotiedun ensi kevään pudotuspeleihin.

5. Kärpät

Puolen Suomen Kärpille viime kausi oli katastrofaalinen. Runkosarjassa sijoitus oli vasta seitsemäs ja puolivälierissä sillä ei ollut palaakaan HIFK:ta vastaan. Uudistunut Kärpät ei enää kuulu sarjan suurimpiin ennakkosuosikeihin. Ville Leskinen ja Saku Mäenalanen tekivät paluun seuraan, mutta Atte Ohtamaan johtama puolustus on todella ohut.

6. Ilves

Ilveksen viime kausi voidaan jakaa kahtia aikaan ennen ja jälkeen NHL-lainojen. Seuran uusi ykkösmaalivahti Marek Langhamer antaa nuorelle joukkueelle turvaa tulevalla kaudella. Petri Kontiolan ja Balazs Sebokin saapumisista huolimatta Ilveksen hyökkäysosasto on kohtalaisen kapea, mikä erottaa sen aivan kärkipään seuroista. Puolustuksessa Les Lancaster vaikuttaa loistavalta hankinnalta Liigajäille.


Lisäjännitystä Liigaan?

7. KalPa

KalPa oli viime kaudella runkosarjan tasaisimpia joukkueita sijoittuen sijalle viisi. Joukkueen keskikaista on tulevalla kaudella kunnossa Jaakko Rissasen ja Matti Järvisen saavuttua seuraan. KalPalla oli viime kaudella sarjan toiseksi paras päästettyjen maalien keskiarvo. Tiukasti omaa päätään puolustava joukkue tulee taistelemaan tulevalla kaudella sijoituksista 6-7.

8. Pelicans

Tommi Niemelän Pelicans pelasi viime kaudella upeasti päätyen runkosarjassa sijalle kuusi. Lahdessa pisteitä takoneet Hannes Björninen, Rudolf Cerveny ja Ryan Lasch ovat nyt poissa mikä automaattisesti laskee Pelicansin osakkeita. Pelicans huokuu joukkueena rohkeutta sekä positiivisuutta, mikä tulee kantamaan myös tällä kaudella pitkälle. Pelaajamateriaalin kapeus laskee joukkueen sijoituksen syvemmälle keskikastiin.

9. KooKoo

KooKoo on noussut uskottavaksi Liigajoukkueeksi Jussi Ahokkaan valmennuksessa. Ahokas poistui kuitenkin viime kauden jälkeen TPS:ään ja tilalle tuli tulokasvalmentaja Olli Salo. Joukkueen odotukset ovat pääsyssä pudotuspeleihin. Kokoonpano on kokenut suuria muutoksia ja lähes koko kärkiosasto on mennyt uusiksi. Petteri Nikkilän ja Kim Strömbergin saapuminen seuraan tuo paljon iloa Kouvolan kiekkoyleisölle.

10. SaiPa

SaiPa on seurana uudessa nousussa kiitos Pekka Virran. Viime kaudella Lukon Suomen mestaruuteen valmentanut Virta on saanut uuden joukkueensa huimaan vireeseen, sillä SaiPa voitti ensin elokuussa Pitsiturnauksen, jonka jälkeen se on voittanut kaikki kuusi harjoitusotteluaan. Kausi on kuitenkin pitkä, joten varsin kokemattomalle joukkueelle tulee väkisin vaikeita ajanjaksoja.


Lisäjännitystä Liigaan?


11. Sport

Risto Dufvan Sport saavutti viime kaudella sensaatiomaisen pudotuspelipaikan ollen runkosarjassa kymmenes. Dufvan Sport on äijäjoukkue, josta löytyy iso määrä työmoraalia sekä Liigakokemusta. Sport tunnettiin viime kaudella puolustusvoittoisesta jääkiekosta. Se voi hyvinkin riittää myös tulevalla kaudella pudotuspeleihin, sillä joukkue on tällä kaudella viime kautta laadukkaampi.

12. HPK

HPK jäi viime kaudella ensimmäisenä ulos pudotuspeleistä. Joukkue muistetaan lähinnä Petri Kontiolasta, joka poistui joukkueesta pistepörssin voittajana. Ovi on käynyt joukkueessa tiuhaan tahtiin molempiin suuntiin kun myös Elmeri Eronen, Jere Innala ja Valtteri Puustinen lähtivät joukkueesta. Avainpelaajien poistuttua on seuran hyökkäysosato todella ohut. Joukkueen maalivahdit ja puolustus kestävät vertailun, mutta HPK voi haaveilla pudotuspeleistä vain ulkomaalaishankintojen osuttua nappiin.

13. Ässät

Viime kausi oli Ari-Pekka Selinin johdolla Patalaumalta suurta kyntämistä. Joukkueen identiteetti on ollut jo pitkään kateissa eikä tuleva kausi tuo asiaan helpotusta. Ässien hyökkäyksessä paluumuuttaja Jarno Kärki sekä Sakari Salminen olivat harjoituskaudella tehokkaita, mutta heidän jälkeensä on iso kuilu seuraaviin vastuunkantajiin. Lisäksi puolustukseen jäi iso paikkaamaton aukko Jakob Stenqvistin siirryttyä muualle.

14. Jukurit

Jukurit kohotti omaa imagoaan kertaheitolla hankkimalla päävalmentajaksi pelaajalegendan Olli Jokisen. Kaudeksi 2016-17 Liigaan noussut Jukurit on viime kausina ollut tylsä ja harmaa mukanaroikkuja, mutta tällä kaudella pöhinä joukkueen ympärillä on aivan uudella tasolla. Pekka Jormakan, Jarkko Immosen ja Jani Tuppuraisen saapuminen Mikkeliin tuo joukkueeseen kasan ylivoimaosaamista sekä Liigakokemusta.

15. JYP

2000-luvun kestomenestyjä on valunut Liigan häntäpäähän. Viime kausi oli kaikkine päävalmentajasekoiluineen erittäin vaikea ja seura olikin runkosarjassa viimeinen. JYP lähtee kauteen todella ohuella ja entisestään nuorentuneella pelaajistolla, joka ei yksinkertaisesti kestä vertailua kymmenen parhaan joukkoon. Tulevalla kaudella seurassa on odotettavissa piristymistä, mutta menestyksestä on turha haaveilla.


Lisäjännitystä Liigaan?

Löydät muut huipputarjoukset

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja