Jalkapallo

Man United – Newcastle: Ronaldo palaa kotiin

10.9.2021. Seurajoukkueiden kesän siirtoikkuna oli kaikin puolin mielipuolinen. Lionel Messi siirtyi Pariisiin ja Cristiano Ronaldo palasi kotiin Manchester Unitediin. Miehen paluu on edessä tulevana viikonloppuna, kun United kohtaa kotonaan Newcastlen. Lue Broidin ennakko alta ja hyödynnä huipputarjous otteluun!

Ennakko: Manchester United – Newcastle

Kotijoukkue United on aloittanut kautensa tappioitta voittamalla kolmesta ottelusta kaksi. Mielipuolisen 5-1-voittoon päättyneen avausottelun jälkeen Unitedilla on ollut sarjassa hankalampaa. Puolustus on joukkueella eittämättä sarjan eliittiä, mutta ongelmia on tuottanut keskikentän ja hyökkäyksen pelaaminen hyökkäyskolmanneksella.

Tähän Cristiano Ronaldo tuo varmasti helpotusta omilla vahvuuksillaan lauantaista lähtien. Viime kauden kohtaamisista United voitti molemmat selvästi maalierolla 7-2. Punaiset paholaiset joutuvat tulemaan tulevassa kamppailussa toimeen ilman Frediä sekä Marcus Rashfordia.

Putoamiskamppailuun tällä kaudella povattu Newcastle on aloittanut kautensa keräten yhden pisteen kolmesta ottelusta. Joukkueen suurin ongelma on puolustus. Newcastle on päästänyt kauden kolmeen ensimmäiseen otteluun yhteensä kahdeksan maalia.

Steve Brucen johtama harakkalauma on ollut alkukaudesta todella viihdyttävä joukkue niin hyvässä kuin pahassa. Callum Wilsonin ja Allan Saint-Maximinin kaltaiset hyökkäysaseet ovat uhka Valioliigassa mille tahansa joukkueelle.

Ronaldo pelasi edellisen kerran Unitedin paidassa Valioliigaa kaudella 2008-09. Parhaalla kaudellaan hän teki Valioliigassa 31 maalia 34 otteluun kaudella 2007-08. Ronaldo pelasi kausien 03/04-08/09 välillä Unitedissa 196 Valioliigaottelua tehden 84 maalia.

36-vuotiaan Ronaldon liike on viime vuosina hidastunut, mutta hän on samalla muuttanut pelityyliään vahvuuksilleen sopivaksi. Vastustajan boksissa tuhojaan tekevä Ronaldo voitti vielä viime kaudella Serie A:n maalipörssin 29 osumalla. Viimeisin taidonnäyte miehen taidoista nähtiin viikko sitten Portugalin maajoukkueessa. Ronaldo nosti joukkueensa omakätisesti 2-1-voittoon kahdella viime hetken maalilla. Ronaldo on nyt tehnyt urallaan 111 maajoukkuemaalia, mikä nostaa hänet kärkeen maajoukkuemaalien kaikkien aikojen listalla. 

Cristiano on siis täydessä vireessä saapuessaan lauantaina Old Traffordille. Newcastlen haparoiva puolustus saattaa viikonloppuna väristä entisestään supertähden edessä. Tulevasta ottelusta on odotettavissa täyttä Unitedin dominointia ja maalijuhlaa. Joukkue haluaa varmasti osoittaa oikean tasonsa legendan palatessa kotipyhättöön.

Leo-Leijona jo testattu? Katso muut tarjoukset

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja