Jalkapallo

HJK aloittaa Konferenssiliigan kotiottelulla

14.9.2021 HJK:n matka Euroopan kentillä jatkuu torstaina, kun se aloittaa urakkansa uudessa UEFA:n Konferenssiliigassa. Vastaan Töölössä asettuu itävaltalainen LASK Linz, joka on seurana juuri nyt todella sekavassa tilassa. Lue ennakko alta ja hyödynnä huipputarjous otteluun!

Ennakko: HJK – LASK Linz

HJK lähtee hyvistä asemista kohti tulevaa urakkaa Konferenssiliigassa. Lohkoarvonnassa joukkueella kävi sanalla sanoen tuuri, sillä se vältti suurimmat ennakkosuosikit A-lohkossa. HJK saa alkulohkovaiheessa vastaansa LASKin lisäksi israelilaisen Maccabi Tel Avivin ja armenialaisen Alashkertin.

HJK putosi harmittavasti Eurooppa-liigan karsintojen viimeisellä kierroksella Fenerbahcelle, mutta se on pettymyksestä huolimatta jatkanut mestaruusmarssiaan kotimaisessa Veikkausliigassa. Viime lauantaina HJK voitti FC Interin vieraskentällä lukemin 3-1.

Vierasjoukkue LASK Linzissä eletään todella mielenkiintoisia aikoja, sillä se erotti päävalmentaja Dominik Thalhammerin maanantaina viime viikonlopun 0-2-tappion jälkeen. Konferenssiliigaan vaivoin selvinnyt LASK oli viime kaudella Itävallan pääsarjan neljäs, mutta alkanut kausi on ollut seuralle katastrofaalinen. Seitsemän kierroksen jälkeen seura löytyy toiseksi viimeiseltä sijalta 12 joukkueen sarjassa.

LASK on viime viikonlopun jälkeen jäänyt sarjan kärjestä jo 15 pistettä. Viimeaikaisten esitysten perusteella päävalmentajan vaihto oli väistämätön asia, mikä antaa HJK:lle iskunpaikan tulevaan otteluun. LASK on joukkueena tullut isolle yleisölle tutuksi kahden viime kauden esityksistä Eurooppa-liigassa.

Kaudella 2019-20 LASK eteni aina 16 parhaan joukkoon pudoten suurelle ja mahtavalle Manchester Unitedille. Viime kaudella Eurooppa-liigassa joukkue taisteli alkulohkossa tasapäin Tottenhamin kanssa pudoten kuitenkin sarjasta lohkon sijalta kolme. 

LASK omaa kokemuksen isoista otteluista, mutta siitä ei juuri nyt ole hyötyä seuran velloessa epätietoisuuden tilassa. HJK:lla on vastaavasti kaikki hyvin ja itseluottamus on varmasti korkealla kohti torstaita. HJK:lla on pienempänä seurana tulevassa ottelussa elämänsä paikka ottaa isot kolme pistettä alkulohkon avauksessa. HJK:lle tämä ottelu on joukkueista isompi ja tärkeämpi, mikä tulee takuulla näkymään kotijoukkueen otteissa. HJK:n tulee kuitenkin olla varuillaan, sillä Fenerbahcea vastaan nähtyyn oman pään sekoiluun ei ole missään nimessä enää varaa.

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja